A Szpartak ellen kezdik a BL-menetelést

Az õszi menetrend | Tehetséges és kevésbé ügyes riválisok

Csütörtökön kisorsolták a Bajnokok Ligája õszi csoportbeosztását, és a késõbbiekben a csapatok képviselõi megtárgyalták a csoport meccseinek lebonyolítását is. A Barcelona ennek értelmében a Szpartak Moszkvával kezd, majd idegenbe látogat a Benficához, mely alighanem a legkeményebb meccs lesz a hat közül.

A csoport nem tûnik kifejezetten nehéznek a Barça számára, ám kellemetlen meglepetések így is érhetik a katalánokat, ha nem veszik igazán komolyan az ellenfeleiket.

A fõ rivális a Benfica lehet, mely már tavaly is jól szerepelt a BL-ben, sokat tett azért, hogy a Manchester United már a csoportkörben búcsúzzon, és végül a negyeddöntõben esett csak ki a Chelsea ellenében. A gárda megtartotta minden értékes játékosát, némileg még erõsödött is, és hazai pályán bárkire veszélyes ellenfél, mely támadó futballt játszik.

A Szpartak Moszkva edzõje ettõl az idénytõl kezdve az az Unai Emery, aki eleddig a Valenciát irányította, így pontosan tudja majd, hogy mit kell játszani a Barça ellen. Ezen kívül okozhat majd problémát az orosz csapatok híresen praktikus, rendezett játéka, illetve az orosz tél is, mert Moszkvába csak az ötödik körben, november 20-án utazik a Tito Team.

A csoport negyedik tagja a Celtic, mely kétségtelenül a leggyengébb ebben a négyesben, és elsõsorban a lelkesedése, akaratereje miatt jutott el most is a csoportkörig. A rendkívül primitív, egyszerû játékot folytató skótok legfõbb fegyvere most sem a futballtudás lesz, de ez õket nem is fogja annyira zavarni, különösen nem hazai pályán.

A továbbjutást elsõ helyen kötelezõ elérnie a Barcelonának, a második helyért feltehetõen nagy csata lesz.

A Barça menetrendje a következõ:

Szeptember 19: FC Barcelona – Szpartak Moszkva
Október 2: Benfica – FC Barcelona
Október 23: FC Barcelona – Celtic
November 7: Celtic – FC Barcelona
November 20: Szpartak Moszkva – FC Barcelona
December 5: Barcelona – Benfica.