Tito: Még sok idegenbeli meccs vár ránk””

Hangsúlyozza a 12 pont fontosságát | Dicséret Thiagónak és Cescnek

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Tito Vilanova, aki eltiltása miatt csak a Coliseum Alfonso Pérez stadion lelátójáról nézhette végig csapata 4-1-es, Getafe elleni gyõzelmét, rendkívül elégedett volt azzal a ténnyel, hogy együttese a megszerezhetõ 12 egységbõl 12 pontot gyûjtött össze. Tito azonban figyelmeztetett is, hogy még rengeteg idegenbeli összecsapása lesz a Barçának, azaz törekedni kell a fejlõdésre és a javulásra annak érdekében, hogy elérjék a céljaikat. 

„A találkozó egészét kontrolláltuk, ami különösen fontos volt, mert az elmúlt évben nagyon megszenvedtünk ezen a pályán. Volt elég türelmünk várni a lehetõségeinkre, és ebbõl következett az, hogy sikerült négy gólt szereznünk. Ennél azonban még jobb érzés tudni, hogy ahol tavaly vereséget szenvedtünk – Pamplona és a Coliseum Alfonso Pérez – , ott ezúttal sikerült gyõzedelmeskednünk.”

Négy meccs, négy siker

„Hangsúlyoznám, hogy olyan, történelmileg is komoly nehézségi szintet jelentõ pályákon maradtunk hibátlanok, mint az Osasuna vagy a Getafe otthona. Boldogsággal tölt el, hogy ezt elértük, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy még 17 idegenbeli mérkõzés vár ránk. Nagyon az elején járunk.”

Fejlõdni kell

„Nem hiszem, hogy máris bizonyítottam volna vezetõedzõként. Még csak négy bajnoki meccset játszottunk le, és tudom, hogy fejlõdnünk, javulnunk kell, ha fenn akarjuk tartani ezt a formát. Csakis azzal törõdöm, hogy az együttesem magasabb szintre érjen.”

Messit pihentetni akarta

„Beszéltem Leóval a találkozó elõtt, és õ azt mondta, készen áll a játékra, nem fáradt. Én azonban úgy döntöttem, hogy pihentetem egy kicsit, mert nagyon kemény elõszezonon van túl, az elmúlt pár napban volt két összecsapása és hosszú utazás után érkezett vissza Barcelonába. Azt akartam, hogy egy frissebb Messi akkor lépjen pályára, amikor a találkozó már nyíltabb.”

Alves végig a padon ült

„Mindig csapatban gondolkozom, azon töröm a fejem, hogy mi a legjobb az együttesnek. Montoya remek állapotban volt, Alvesnek pedig egy hosszú utat kellett megtennie mindössze három nappal ezelõtt, és ennek a hatását természetesen még mindig érezte. Most persze igazam volt és minden szép, de tudom, ha veszítünk, ez másképpen lenne.”

Thiago és Cesc dicsérete

„Tudjuk, hogy Thiago mire képes és hogy mennyire éhes a játékpercekre. Nagyon jól futballozott, csakúgy, mint a többi középpályásunk, azaz Cesc is, akivel elégedett voltam. A támadósorban jól játszott, de a középpályán nyújtott játéka is tetszett.”