Tito: „Eddig jó, de sok van még hátra”

Gratulált a Rayónak a mentalitásáért | Kiemelte Songot és a védelmet

Tito Vilanova ugyan örül Leo Messi újabb góljainak és továbbra is szenzációs teljesítményének, ám az argentin kapcsán inkább azt hangsúlyozta, hogy „még a találkozó utolsó perceiben is visszasprintelt, hogy segítsen levédekezni a Rayo egyik pontrúgását”. Vilanova úgy véli, a megszerezhetõ 27 pontból 25-öt megszerezni nagyon nehéz feladat, ráadásul Vallecasban már a védelemmel sem volt probléma.

„27-bõl 25-öt gyûjteni nem egy könnyû történet. Számos meccs végzõdhetett volna döntetlenre, de a végsõkig küzdöttünk, így megérdemeltük a sikereinket. Eddig jó, de nagyon sok van még hátra.”

Song és a védelem dicsérete

„Fontos, hogy kapott gól nélkül tudj nyerni, és mi ezt szombat este megtettük. Nagyon koncentráltan védekeztünk, és szinte hibátlanul hatástalanítottuk a Rayo pontrúgásait. Hogy miért Busquets játszott a védelem tengelyében? Azért, mert tudtuk, hogy le fognak minket támadni, Sergio pedig ezeket a szituációkat a higgadtsága és a játékolvasása révén remekül tudja kezelni. Ezen felül számításba vettük még azt is, hogy Song a Celtic ellen hasznosan játszott a középpályán, most pedig kivételes meccset tudhat maga mögött.”

0-2 után lett könnyebb

„A Rayo egy bátor csapat, amely egyszerûen nem enged téged kibontakozni, nem enged téged játszani. Tudtuk, hogy nem lesz ez egy könnyû összecsapás, és nem is volt az egészen addig, amíg nem sikerült tartósan birtokolnunk a labdát.”

„A kétgólos vezetésünk tudatában a Rayo kitámadott, még a szokásosnál is támadóbb szellemû volt, amibõl ugyan helyzeteket tudtak kialakítani, de ez hátul még sebezhetõbbé tette õket. Gratulálni szeretnénk nekik a bátorságukért.”

Messirõl

„Elégedettek vagyunk vele, ez egyértelmû, de számomra nem a két gólja a legfontosabb. Az, ahogy a találkozó utolsó perceiben, 5-0-s vezetésnél visszafutott segíteni a társainak, hogy sikeresen kivédekezzen a csapat egy pontrúgást, mindennél többet ér számomra.”

Villa felépülését jól kezelik

„Továbbra is szükség van az esetében a fokozatosságra, még mindig nem vette fel teljesen a ritmust. Úgy vélem, a spanyol nemzeti csapattal folyamatosan kapcsolatban állva nagyon jól kezeljük a visszatérését, napról napra jobb állapotban van.”

Dos Santos elsõ percei a szezonban

„Nekem csodálatos dolog nézni, ahogy dolgozik az edzéseken nap, mint nap. A posztjából fakadóan nagyon nehéz számára játékperceket biztosítani, de ennek ellenére maximálisan bízom a képességeiben.”

Adriano ismét a védelem tengelyében

„Nagyon jól teljesített. Amikor egy játékos formában van, és hajlandó a további erõfeszítésekre, akkor minden könnyebbé válik. Két rendkívül fontos tulajdonsággal rendelkezik, amiknek köszönhetõen tud belsõ védõt is játszani: nagyon gyors és remekül osztogat. Továbbá a fejjátéka is megfelelõ színvonalú.”