Tito: „A Barça nem csak Messi”

Örül Puyol visszatérésének | Dicsérte a játékosai hozzáállását

Tito Vilanova reflektált Manolo Jiménez, a Zaragoza trénerének azon kijelentésére, hogy szombaton az a csapat nyert, mely a soraiban tudhatta Messit. A katalán tréner szerint túl egyszerû azt mondani, hogy „a Barça csak Messi”, hiszen minden egyes játékosra szükség van a gyõzelemhez. Vilanova örül Puyol visszatérésének, beszélt a cseréjének a miértjérõl, valamint dicsérte a Zaragoza játékát.

„Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, túl egyszerû lenne így gondolkodni a futballról. A Barça nem csak Messi, aki persze egy kivételes labdarúgó, de az elsõ keret összes játékosára szükségünk van, mert egy emberrel aligha lehet nyerni.”

Dicséretes hozzáállás

„Jól kezdtük a mérkõzést, ám ahogyan már a meccs elõtt is mondtam a játékosaimnak, a Zaragoza játszani akarja a futballt és ezt meg is mutatta. A találkozó értékelésénél figyelembe kell venni, hogy számos játékos nagyon hosszú repülõút után lépett pályára, Az is igaz ugyanakkor, hogy Messi most sokkal frissebb volt, mint általában szokott lenni a válogatott játéknapok után.”

„A játékosaim erõfeszítése ismét kimagasló volt. Nagyon akarják a gyõzelmet, amit remekül mutat az, hogy 11 gyõzelemmel állunk 12 forduló után. A Zaragozát is dicséret illeti azonban, mert játszani akart, ez pedig számunkra mindig kedvezõbb, hiszen könnyebb ilyen ellenfelek ellen támadni.”

Puyol visszatérése örömmel tölti el

„Jordi Albát akartam lecserélni, hogy pihenjen egy keveset, ám õ azt mondta, rendben van és tudja folytatni, ezért döntöttem úgy, hogy Puyolt hozom le, hiszen õ egy sérülés után tért csak vissza. Örülök egyébként, hogy Piqué és Puyol ismét bevethetõek, mert így Mascherano tudott pihenni, õk pedig fokozatosan tudják visszanyerni a formájukat.”