Messi már 56 gólos Európában

Már csak 15 találatra Raúltól | Gerd Müller csúcsa még közelebb

Amikor Lionel Messire már nem lehet szavakat találni, akkor a dél-amerikai csillag gondoskodik róla, hogy a számok önmagukért beszéljenek. Messi a kedd esti két góljával, amit a Szpartak Moszkva ellen ért el idegenben, immáron 56 gólos a Bajnokok Ligájában, mely egyben azt is jelenti, hogy minden idõk második legtöbb gólt szerzõ játékosává lépett elõ a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. A két találattal természetesen Gerd Müller 85 gólos álomcsúcsa is közelebb került az argentinhoz. 

Az az egészen félelmetes ezekben az adatokban, hogy Messi mindezt 25 éves korára érte el. Raúl a maga 71 góljával káprázatos karriert tudhat maga mögött, de ehhez a számhoz több, mint egy évtized kellett a spanyol csillagnak. A harmadik legtöbb gólt szerzõ labdarúgó az a Ruud van Nistelrooy (56), akinek szintén nem csak két meccs jutott a BL-ben. A negyedik a sorban Henry 50 találattal, az ötödik pedig Shevchenko 47-tel, õk pedig szintén hosszú-hosszú évek alatt érték el ezt a kétségtelenül pazar teljesítményt. 

Messi azonban még csak rosszindulattal is a pályafutása felénél jár, így bõven van ideje, hogy újabb csúcsokat ostromoljon. Az egyik ilyen csúcsnak a megdöntése már nem is tûnik olyan távolinak, hiszen Gerd Müller egy naptári évben szerzett 85 gólos rekordjától már csak 5 találatra van a dél-amerikai klasszis. Ahhoz, hogy ezt a különbséget eltüntesse, Messinek öt találkozója van, amibe nem számoltuk bele a Bajnokok Ligáját és a Király Kupát, mert ott könnyen elképzelhetõ a pihentetése. 

Messi egyébként a moszkvai duplájával jelenleg hatgólos a BL-ben, így elmondhatja magáról, hogy egymást követõ hat esztendõben tudott legalább ötször betalálni az ellenfelek hálójába a legrangosabb európai kupasorozatban. Az elmúlt idényben 14 góllal a sorozat gólkirálya lett, ami egyben a legtöbb, amennyit valaha egy labdarúgó szerzett egy szezonon belül a Bajnokok Ligája küzdelmei során.