Tito: „Fontos volt, hogy ma zárjuk le”

Elégedett a csapattal, a gyõzni akarással | Messi 80 gólja döbbenetes

Tito Vilanova igyekezett kiemelni csapata támadó mentalitását és hozzáállását a kedd esti moszkvai találkozó kapcsán. A tréner szerint a Szpartak is minden dicséretet megérdemel, ezúttal is veszélyes ellenfél volt, de csapata gyõzelmét így is megérdemeltnek nevezte. Kiemelte Iniesta teljesítményét és természetesen méltatta az évben már 80 gólos Leo Messit.

„Tudva, hogy a döntetlen is elég lett volna a továbbjutásunkhoz, gyõzni mentünk ki a pályára. Ez inkább a mi érdemünk, mint az ellenfelünk gyengesége. Nagyon fontos volt, hogy ma kiharcoljuk a továbbjutást, hogy ne kelljen várni az utolsó körig, amikor egy meccsen már bármi megtörténhet. Meglátjuk, hogy az elsõ hely megszerzéséhez nyernünk kell-e majd akkor.”

„Nagy tisztelettel vagyunk a Szpartak iránt, az idõeltolódással, hideggel, mûfûvel együtt… Ismét azt a meccset láttam, amit a Camp Nouban is, és nagyon jól futballoztak. Az már a mi érdemünk, hogy végig magunknál akartuk tudni a labdát, és támadtunk.”

Most nem kaptak gólt

„Fontos, hogy ne kapjunk gólt. Sokszor ez persze a szerencsének is betudható, a Celtic például két gólt is lõtt nekünk, és kevesebb helyzete volt, a Szpartak sokkal többször lõtt kapura.”

Messi nem a rekordoknak él

„Messi nem azért futballozik, hogy rekordokat érjen el, hanem azért, hogy a csapat nyerjen. A 80 gólt sokszor kell hallanod, hogy elhidd, mert elképesztõ teljesítmény. Ez az állandó gyõzni akarásának az eredménye.”

Tello nem játszott Deulofeu igen

„Tellonak kisebb fájdalmai voltak a meccs elõtt, és ugyan a kispadra leülhetett volna, inkább arra szavaztam, hogy õ maradjon ki, Deulofeu legyen kerettag, így õ játszhatott is néhány percet.”

Iniesta nagy meccset játszott

„Iniesta nagyon sokat segített a szélen. Eddig elsõsorban azért nem játszottak mind a hárman, mert eddig voltak sérülések és pihentetni is kellett. De remekünk tudnak együtt futballozni. Iniesta mindenesetre nagyon jól teljesített, és kiválóan tudják változtatni a helyüket Fábregasszal.”

Egy éve még a mûtétre készült

„Egy évvel ezelõtt két nappal voltam az operációm elõtt, és csak az járt a fejemben. Egy évvel késõbb itt vagyok.”