Messi egy gólra van Gerd Müllertõl

Mateu Lahoz neki adta a Barça második gólját | Jövõ héten csúcs?

Lionel Messi egészen közel került ahhoz, hogy megdöntse Gerd Müller közel 40 éves rekordját, miután két gólt is szerzett az Athletic Bilbao elleni bajnokin. Arról lehettek viták, hogy a Barcelona második gólját hivatalosan Messinek adják-e, vagy Amorebieta öngóljaként kerül a jegyzõkönyvbe a találat, de Mateu Lahoz játékvezetõ az elõbbit választotta.

Az Athletic összesen ötöt kapott szombaton este a Barcelonától, ez lehetett volna több is, ha Iraizoz kapus nem véd néhányszor hatalmasat, vagy ha kicsit pontosabbak a hazaiak. Messi ezúttal is közelebb került ahhoz a csúcshoz, melyrõl immár a világsajtó is rengeteget ír, és megdöntheti Gerd Müller egy naptári évben szerzett 85 gólos csúcsát.

A kérdéses második gólt pártállástól függetlenül mindenki másként magyarázta, amíg Barcelonában nem nyitottak vitát arról, hogy Messié-e a találat, addig a madridi lapok egyértelmûen öngólnak könyvelték a gólt. Mateu Lahoz Messinek adta, így hivatalosan Messi 84 gólos ebben az évben, és alighanem csak rajta múlik, hogy mikor szárnyalja túl az 1972-ben 85 gólos Müllert.

A következõ alkalma a Benfica ellen lehet szerdán a Bajnokok Ligájában – ha játszik a Barça számára tét nélküli meccsen. Ezt követõen a jövõ hétvégén a Betis otthonában lehet megpróbálni Müller csúcsának beállítását, esetleg megdöntését.