Galatasaray, Sahtar, Milan, Arsenal vagy Porto?

Lehetséges ellenfelek a 16 között | Folytatás februárban

Az már korábban eldõlt, hogy a Barcelona csoportelsõként jut a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, ahol a csoportmásodikak egyikét fogja kapni ellenfélül. A katalán csapat alapvetõen élvezheti az elõnyeit az elsõségének, mert a legveszélyesebb európai elitklubokat biztosan elkerüli. A Real Madridot spanyol csapat lévén nem kaphatják Xaviék, a címvédõ Chelsea kiesett, a Manchester United és a Bayern München csoportelsõként végzett. A sorsolást december 20-án, csütörtökön tartják majd Nyonban.


A riválisok a következõk lehetnek:
Galatasaray, Sahtar Donyeck, AC Milan, Arsenal, Porto.

Az ellenfelek közül nevében kiemelkedik az egyébként rossz formában játszó Milan és Arsenal, valamint a Sahtar Donyeck, melynek támadóarzenálja bárkinek okozhat kellemetlenségeket. Talán könnyebb párharcra lehetne számítani a Galatasaray ellen.

A nyolcaddöntõk odavágóját 2013. február 12-13-án és 19-20-án játsszák, míg a visszavágókat ehhez képest három héttel késõbb. A Barcelona csoportelsõként biztosan hazai pályán játssza a visszavágót. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntõinek sorsolását december 20-án tartják Nyonban.