Tito: „Ez a labda nem méltó a Király Kupához”

Villa a „régi Villára” emlékeztette | Thiago napról napra fejlõdik

Tito Vilanova erõteljesen kétli, hogy eldõlt volna a továbbjutás együttese kétgólos, córdobai gyõzelme után, és inkább játékosai példamutató hozzáállását, valamint a Córdoba remek teljesítményét emelte ki a meccs utáni sajtótájékoztatóján. Tito dicsérte Villát, Thiagót és Messit, kritikával illette a sorozat hivatalos játékszerét, végül elmondta, hogy Alves és Jordi Alba nem sérültek meg, csupán keményebb belépõkrõl van szó. 

Eldõlt a továbbjutás?

„Nem, 2-0-s elõnynél még semmit sem vehetsz biztosra. Természetesen az elõnyünk megfelelõ, de maradt még hátra egy nagyon nehéz 90 perc. A játékosaim tisztában vannak vele, hogy ez a Córdoba könnyedén tud nekünk két gólt rúgni akár a Camp Nouban is, ha nem figyelünk oda.” 

A Córdoba remek teljesítménye

„Egyáltalán nem leptek meg, tudtuk, hogy mélyen le fognak minket támadni, és így is történt. Persze azt is tudtuk, hogy lesz területünk és lehetõségünk a gólszerzése, ám a találkozót könnyûnek semmiképpen sem nevezném.” 

A strandlabda nem méltó a Király Kupához

„A Ligában megfelelõ labdával játszhatunk, a Bajnokok Ligájában szintén jó a játékszer, de ez, amivel a Király Kupában kell játszanunk, szörnyû, és nem méltó a sorozathoz. Inkább hasonlít egy strandlabdára, mintsem egy futballpályára való játékszerhez.” 

A rotációról

„A Betis elleni együtteshez képest hat játékost hagytam ki a csapatból, ám ez nem azt jelenti, hogy nem vettük volna komolyan a meccset. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert a Córdoba agresszív és mélyen letámadó gárda, mely meg is mutatta, hogy könnyû összecsapásról a visszavágón sem lehet szó. Vannak olyan játékosaim, akik a Bajnokok Ligájában és a Király Kupában is pihentek, mert úgy gondoltam, szükségük van a feltöltõdésre.” 

Villa a „régi Villára” emlékeztette

„David nagyon keményen dolgozott végig a találkozó során, számos opciót kínált számunkra a támadásoknál és nagyon dinamikus volt. Lehetséges, hogy a végére egy kicsit elfáradt, de én azért cseréltem le, mert úgy gondoltam, Tello gyorsaságával megszerezhetjük a harmadik gólt. A mai Villa emlékeztetett arra a csatárra, aki a súlyos sérülése elõtt volt.” 

Thiago egyre komplettebb

„Magas színvonalon teljesít, mi pedig elégedettek vagyunk vele. Tudjuk, hogy egy olyan labdarúgóról van szó, aki szereti játszani a futballt, és teljességgel élvezi is azt. A tavalyi évben óriási fejlõdésen ment keresztül, ám ez a folyamat még nem ért véget, hiszen napról napra komplettebb futballista.” 

Messi nagyon motivált

„Idejönni egy másodosztályú együtteshez és ugyanúgy küzdeni, mint a Córdoba játékosai, azt hiszem, ez elismerésre méltó hozzáállás. Leo nagyon motivált, és megkönnyebbült a múlt heti rémület után, amikor a Benfica ellen egy komolyabb sérülés is benne volt a levegõben.”