„Fogunk még szenvedni és pontokat veszíteni”

Tito szerint nem dõlt el a Liga | Adriano gólja döntõ pillanat volt

A Barcelona hazai gyõzelmét követõen sikeresen leszakította két madridi üldözõjét, Tito Vilanova pedig érthetõen elégedetten nyilatkozott a meccs után. Kiemelte, hogy a bajnokságban megszerzett pontok egyikét sem adták könnyen, valamint méltatta a kiváló formát mutató Adrianot és Busquets-et is.

A pontok nem jönnek könnyen

„Sok pontot szereztünk mostanáig, de egyiket sem volt egyszerû megkaparintani. Többször is harcolnunk kellett, hogy hátrányból megfordítsunk meccseket, erre a jövõben is lesz példa, nem fogunk minden mérkõzést könnyen megnyerni. Biztosan sokszor kell még majd hátrányban futballozni, és fogunk veszíteni pontokat. A Liga nem könnyû, és semmiképpen sem unalmas!”

Adriano és Busquets

„Adriano gólja nagyon fontos volt, és nagyon nehezen sikerült áttörést elérnünk, köszönhetõen az Atletico kiváló teljesítményének. A találat erõt adott nekünk, ezután pedig lehetõségünk volt kezdeményezni. Adriano nagyon magas szinten játszik, a legfontosabb azonban, hogy jól érezze magát. Külön edzésmunkát végzett, hogy javítson az erõnlétén, és ez sokat segített neki. A fejlõdése fantasztikus!”

„Másokra könnyebb felfigyelni, de Sergio játéka egyszerûen csodálatos volt. Saját pozíciójában a világ legjobbja, és még ennél is jobb lehet!”

Villának el kell fogadnia helyzetét

„Sosem egyszerû kijelölni a kezdõ tizenegyet. Úgy gondoltam a felküldött játékosokkal jó teljesítményt nyújthatunk, Villa pedig a második félidõben segíthet nekünk. Tudom, hogy nem könnyû neki, de sok tehetséges futballistánk van, Mascherano és Alves szintén a kispadról figyelték az összecsapást.”

A Real még mindig veszélyes

„Az elsõ évemben (2008-2009) 12 pont hátrányuk volt, és a Bernabéuba kellett utaznunk, hogy a bajnokságért játsszunk. Most egy másik madridi csapat csak 9 ponttal van lemaradva. Nem hiszem, hogy a bajnoki címet csak mi veszthetjük el. Ha van csapat, amely képes a lehetõ legtöbb pontot gyûjteni, és megelõzni minket, akkor õk kiérdemlik ezt a titulust. 2009-ben már megtették, és ez újra megtörténhet.”