Tito: „Gratulálok a Sociedadnak”

Nem tud felróni semmit sem a csapatának | A kiállításról is szólt

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Tito Vilanova elárulta a 3-2-s vereséggel végzõdõ találkozó után, hogy Piquét már a szünetben figyelmeztette, hogy az elsõ szabálytalanságánál meg fogja kapni a második sárga kártyáját. A katalán tréner nem tud semmit sem felróni a csapatának, a meccset elemezve pedig elmondta, hogy a találkozó két kulcspontja Messi kapufája és Piqué kiállítása volt, mely szerinte nem biztos, hogy helyes döntés volt. 

„Szeretnék gratulálni a Real Sociedadnak! A játékosaimnak semmit sem tudok felróni, minden tõlük telhetõt megtettek a gyõzelem érdekében. Az elsõ játékrészben lõttünk két kapufát, ezen kívül volt még két lehetõségünk, s habár kétgólos elõnyünk volt, akkor sem gondoltam azt, hogy könnyû meccs lesz. Aztán kaptunk egy gólt, majd jött Piqué kiállítása, ami egyértelmûen megváltoztatta a játékot. Gerardnak mondtam a szünetben, hogy az elsõ szabálytalanságánál, amit el fog követni, ki fogják állítani. Összegezve elmondható, hogy az elsõ játékrészben domináltunk, könnyedén 3-0-ra módosíthattuk volna az eredményt, ám nem tettük, a kiállítás pedig teljesen megváltoztatta az összecsapást.”

Nem biztos a kiállítás jogosságában

„Az olyan szabálytalanságból, ami miatt kiállították Piquét, volt vagy’ kétszáz a mérkõzés során. Szerintem egyértelmû volt, mi történt, nem is szeretnék ezzel többet foglalkozni.”

Messi kapufája

„Már a meccs elõtt elmondtam, hogy a Sociedad rendkívül erõs csapat, így egyáltalán nem lesz könnyû dolgunk. Ez a véleményem akkor sem változott, amikor vezettünk 2-0-ra. Leo kapufája közvetlenül a Sociedad elsõ találata elõtt kulcsfontosságú volt, hiszen 3-0-lal eldöntöttük volna a találkozót. Így azonban tudtuk, hogy egy góllal visszajöhetnek a mérkõzésbe, amit meg is szereztek, ráadásul Piquét kiállították.”

Kemény csapás az elsõ vereség?

„Nem hiszem. Azért lépünk pályára hétrõl hétre, hogy megnyerjük a Ligát, azt pedig tudtuk, hogy az elsõ vereség valamikor jönni fog. A labdarúgásban minden megtörténhet, most éppen az utolsó pillanatokban lõtt góllal kaptunk ki, de ez nem aggaszt. Sok találkozó van még hátra, és ezek közül nagyon sok nagyon nehéz lesz.”