Hullámvasúton az elõdöntõig: 2-4

Hajtós meccs és siker a Málaga ellen | Jöhetnek a Clásicók a Madriddal

A 2-2-es odavágó után idegenben 4-2-re gyõzött a Barcelona a Málaga ellen a Kupa negyeddöntõjében, ami továbbjutást ért a legjobb négy közé. Xaviék igazán megszenvedetek a visszavágón is az andalúziai gárda ellen, mely kétszer is kiegyenlített vesztett állásból, és a katalán csapat csak a hajrában tudta a maga javára fordítani a párharcot. De minden jó, ha a vége jó, a címvédõ tehát versenyben maradt, és a jövõ héten már a Real Madrid otthonában küzd a döntõbe jutásért.

Nem számíthatott könnyû összecsapásra a Barcelona a La Rosaledában, mely egyébként sem könnyû terep, ám úgy, hogy a két csapat egy 2-2-re végzõdött odavágó után folytatta, ezúttal még forróbb volt a talaj.

Mindkét együttes erõs kezdõcsapattal, és nagy intenzitással vetette magát a harcba, és az elsõ negyedórában máris esett két gól. A Barcelona az elsõ helyzetét ki tudta használni a 8. percben, de a Málaga négy perccel késõbb ki is egyenlített Joaquín révén.

Egy elegáns támadásvezetés után Alves kapott labdát a védõk mögé érve, az alapvonalról visszaemelt, és a középen érkezõk közül Pedro fejelt a kapuba. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a Barcelona védelme megint elaludt, Joaquínt játszották meg Piqué és Mascherano között, a középpályás pedig szépen helyezett a bal alsó sarokba. Védelmi megingás, egyenlítés.  Ettõl függetlenül a szünetben simán vezethetett volna a Barcelona, Messi két nagy gólhelyzetben is hibázott, és a kapufa sem a katalán csapattal volt.

A 36. percben Messi és Iniesta kényszerítõzése után a középpályás nem vette át jól a játékszert, megbillent a lövés pillanatában, és csak a felsõ lécet találta el. Ezzel a szünetre úgy mehetett a két csapat, hogy a Málaga állt továbbjutásra.

A második játékrészt azonban csodálatosan kezdte a vendég gárda, Piqué kapott nagy labdát a kapu elõterében Iniestától, és a jól sikerült labdalevétel után okosan eltette a játékszert Kameni mellett a rövid alsó sarokba.

A gólt követõen is támadásban maradt a Barcelona, és jókora szerencséje volt a Málagának, hogy megúszta újabb gól, gólok nélkül. Az elsõ félidõvel ellentétben folyamatosabb volt a vendégek játéka, a Málaga támadásokat sem nagyon vezetett, ám Messiék az utolsó passznál vagy az utolsó métereken hibáztak.

Nem úgy a kék-fehérek, akik egy kontratámadásból létszámfölényes helyzetbe kerültek, Joaquín elõretörése után Santa Cruz került lövõhelyzetbe, és a tizenhatosról szépen helyezett a hosszú sarokba – a kapufa segítségével.

Ez a gól egy idõre megfogta a Barcelonát, lélektanilag ismét mélypontra került a gárda, ám a 75. percben végre sikerült gólra váltani egy újabb száz százalékos ziccert. Fábregas kapott labdát a tizenhatoson, remek mozdulattal fordult meg, majd adott jó labdát Iniestának, aki el tudott lõni Kameni lábai között. 2-3, megvan a döntõ jelentõségû, idegenben szerzett harmadik gól.

A negyedik vendég-találat sem váratott magára sokáig, a 80. percben Alves kiváló beadására Messi érkezett középen, és fejelt a hálóba. Érdekesség, hogy a gólt követõen Leo Messi cserét kért, így a helyére Thiago állt – ilyesmire emberemlékezet óta nem volt példa.

A Barça alaposan megizzadt a továbbjutásért, és ugyan a helyzetkihasználása alapján nem föltétlenül érdemelte volna meg, hogy ott legyen az elõdöntõben, játékban egyértelmû volt a különbség a két csapat között. Következik az elõdöntõ odavágója a jövõ hét közepén a Real Madrid otthonában.

Málaga CF – FC Barcelona: 2-4 (1-1)
Málaga, La Rosaleda
28.000 nézõ
Vezette:
Mateu Lahoz

Málaga CF: Kameni; Gámez, Demichelis, Weligton, Eliseu; Sebastián Fernández (Saviola, 80’), Iturra, Camacho, Duda (Portillo, 62’); Joaquín (Piazón, 82’) és Santa Cruz.

FC Barcelona: Pinto; Alves, Mascherano, Piqué, Jordi Alba (Adriano, 89’); Pedro (Alexis Sánchez, 87’), Busquets, Xavi, Iniesta; Messi (Thiago, 82’) és Cesc Fábregas.

Gólok: 0-1, 8’: Pedro. 1-1, 11’: Joaquín. 1-2, 48’: Piqué. 2-2, 68’: Santa Cruz. 2-3, 76’: Iniesta. 2-4, 79’: Messi.