Roura: „Gyorsan tovább kell lépni”

Nem volt ennyivel jobb a Madrid | Lesznek taktikai változtatások

Jordi Roura szerint egyértelmûen a rendkívül hatékony játéka és a kontrák gyilkossága miatt tudta felülmúlni kedd este a Real Madrid a Barcelonát. A Barcelona másodedzõje mérkõzés utáni sajtótájékoztatóján sok témát érintve értékelte a katalán együttes produkcióját, beszélt a jövõbeli esetleges taktikai változtatásokról, Titóról, a Messire irányuló presszióról és külön kiemelte a szurkolók példaértékû támogatását még ezen a nehéz estén is.

Köszönet a szurkolóknak

„Az elsõ dolog, hogy szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, a közönségeknek, példamutatóan és csodálatosan viselkedtek az egész mérkõzésen a csapattal. Köszönjük a segítségüket.”

Ez a Madrid nagyon hatékony

„Nagyon gyorsan el kell felejtenünk ezt a meccset, és azokra a sorozatokra kell koncentrálnunk, amikben még versenyben vagyunk. Jól kezdtük a mérkõzést, megvoltak a lehetõségeink az elején, de a Madrid nagyon hatékony a kontráival. Nagyon hatékony. Ezután jött a tiszta tizenegyes. A második félidõben jobban irányítottuk a játékot, mégis kaptunk még egyet kontrából, a harmadik góljuk után pedig összeestünk. Nem hiszem, hogy a Madrid annyira kiváló lett volna. Nüanszokon múlott.”

Taktikai változtatások a jövõben?

„Amikor veszítesz, nyilvánvaló, hogy elgondolkozol azon, valamit változtatnod kell. Meg kell vizsgálnunk más taktikai lehetõségeket, a Milan egészen másként fogunk hozzáállni majd. Nem tudom, hogy ez fizikai vagy mentális probléma volt-e. Három kemény meccsen vagyunk túl, és lehetséges, hogy egy hullámvölgybe kerültünk. Nem kell azonban túldramatizálni, szombaton egy teljesen más meccs lesz.”

Minden döntés közös Titóval

 „Mindig minden döntés konszenzuson alapul, megbeszéljük Titóval. Én nem akarok nagyobb döntési hatáskört, miután én a másodedzõ vagyok. Mindent megbeszélünk, egyeztetünk.”

Messit keményen fogták az egész meccsen

„Ha szereztünk volna gólt, a meccs megváltozott volna. Messit nagyon erõsen fogták, és a csapat megérzi, ha megállítják. Gyorsan tovább kell lépni, és a szombati meccsre koncentrálni.”

„Megvolt a lehetõsége, az elsõ helyzete tiszta volt. Ha belõtte volna, megváltozott volna minden, másként alakul a meccs. Amikor erõsen fogják, akkor az meglátszik a játékán is.”

Most a Ligára kell koncentrálni

„Ha kikap a csapat, akkor szomorú. Ezek a játékosok rendkívül versenyképesek és mindent meg akarnak nyerni. Vissza kell rázódni és élveznünk kell a játékot továbbra is. Fontos kihívásokkal kell szembenéznünk. Arra kell törekedni, hogy azon az úton folytassuk, amin vagyunk a Ligát tekintve. Nincs kétségem afelõl, hogy szombaton máshogy fog festeni a helyzet.”