Felejthetõ felejteni való: 2-0

Tehetetlenség felsõfokon | Messi zsinórban 17. meccse is gólt lõtt

A Barcelona rendkívül unalmas mérkõzésen 2-0-ra gyõzött hazai pályán Deportivo ellen, így biztosan megtartja az elõnyét üldözõi elõtt a forduló után is. A katalán csapat egyáltalán nem erõltette meg magát a Camp Nouban, végig ritmustalanul, lendület nélkül futballozott, de végül egy Alexis Sánchez fejessel, illetve egy hajrában esett Messi-góllal hozta a kötelezõ 3 pontot. Ha a Barça kedden is ilyen formát futna, nem lenne értelme elkezdeni a meccset, de inkább abban kell bízni, hogy ha rossz a fõpróba, jó lesz az elõadás…

Az igen tartalékos Barcelona nem játszott fergeteges elsõ félidõt, még ha akadtak is helyzetei az elsõ 25 percben. A Messi, Iniesta és Xavi nélkül felálló együttesben Thiago volt a legaktívabb, aki próbálta irányítani a csapatot, a csatárok azonban most is rossz napot fogtak ki és jó néhány nagy helyzetet elhibáztak.

Akadt nagy lehetõsége Alexis Sáncheznek, David Villának vagy Tellónak is, különösen Villa bánt bõkezûen a lehetõségekkel, legalábbis a legnagyobb ziccert õ hibázta el a félidõ derekán. A Deportivo erejébõl csak a védekezésre tellett, és volt egy kiválóan védõ kapusa Aranzubia személyében.

A vezetést végül a 38. percben tudta megszerezni a Barça, Daniel Alves sokadik jó beadását Alexis Sánchez szépen fejelte a kapuba. Ugyan ebbe a labdába is beleért Aranzubia, de hárítani már nem tudott.

A szünetben így minimális elõnnyel fordulhatott a Barcelona, melybõl a magabiztosság továbbra is nagyon hiányzott, ami elengedhetetlen lenne majd kedden a Milan ellen. 

A második félidõ elején sem rángatta túlságosan az istrángot a tartalékos Barça, alacsony iramban csak adogatni tudtak a játékosok, nagyon hiányzott a dinamika, a lendület, így helyzetek sem alakulhattak ki. Az unalmasan csordogáló meccsbe a csereként beálló sztárok hozhattak volna új lendületet, de ezúttal ez nekik sem sikerült. Pályára lépett ugyan Messi, Iniesta és Busquets, ám a várva várt megújulás csak elmaradt.

A sztárok beállásával sem alakult ki túl sok helyzet, de Messi a 88. percben egy gyönyörû gólt szerzett, így tovább folytatta sorozatát, és egymást követõ 17. bajnokiján is betalált. Az argentin kijátszotta a labdát a jobb oldalra Alexisnek, aki szépen pörgette vissza középre a játékszert, Messi pedig egy laza mozdulattal pörgetett át Aranzubia fölött.

A végeredmény így 2-0, a meccset pedig gyorsan el lehet felejteni. Kedd estére abban kell bízni, hogy egy egészen más Barça egészen más szintet üt meg, és lesz esélye a Milan ellen a nagy fordításra.

FC Barcelona – Deportivo: 2-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
69.748 nézõ
Vezette:
Pérez Montero

Barcelona: Pinto, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano – Song, Thiago (Iniesta 67’), Fábregas (Busquets 75’) – Alexis, Tello és Villa (Messi 62’).

Deportivo: Aranzubia; Silvio, Aythami, Insua, Manuel Pablo; Abel Aguilar, Assunçao, Valerón (Camunas 62’), Pizzi, Bruno Gama; Oliveira.

Gólok: Alexis (38’), Messi (88’).