Ellötyögött három pont: 2-2

A Celta a hajrában egyenlített | Messi már mindenkit mattolt a Ligában

A Barcelona egy megnyert mérkõzést engedett ki a kezébõl a Balaídosban a Celta Vigo ellen szombaton este. Messi 73. percben szerzett góljával egészen a 89. percig vezetett a katalán együttes, ám akkor jött Oubiña, aki két pontot elcsent a Barçától. A végig gyengébb színvonalú összecsapást könnyedén nyerhette volna a Barcelona, ha igazán koncentrál, ez most hiányzott, és hiába igazolta a Celta is, hogy nem véletlenül áll a kiesõzónában, a szerencse a hazaiakkal volt.

A tartalékos összeállításból már elõzetesen is várni lehetett, hogy a Barcelona nem fogja kijátszani magából tudása legjavát, és ez így is történt. A Barça meglehetõsen rendezetlen védekezéssel, csak idõnként fellángoló, alkalomszerû támadójátékkal rukkolt elõ a Balaídosban, feltûnõen hiányzott a csapatból Busquets, és a Xaviékat helyettesítõ Fábregas – Thiago duó messze nem tudta azt a szintet hozni, amit talán el lehetett volna várni.

A félidõ elsõ fele különösen eseménytelenül zajlott, helyzetek nem is nagyon alakultak ki. Az elsõ félórához közeledve aztán elõbb a Barçának, majd a Celtának volt szerencséje, hogy nem kapott gólt, bár teljesen más szituációban. A vendégoldalon Piqué ért bele nagyon rosszul egy ártalmatlan labdába, annyira eltörte a játékszert, hogy a saját kapuját vette célba, de Pinto kapus nagyot védett, majd a vigói ismétlést is szögletre tudta ütni.

Nem sokkal késõbb büntetõhöz juthatott volna a Barça, Messit egyértelmûen fölvágták a tizenhatoson belül, de Lahoz játékvezetõ sípja néma maradt.

A Celta ezt követõen használta ki a Barcelona rendezetlen védekezését, és miután Orellana blokkolt labdája szerencsésen Nacho Insa elé pattant, közvetlenül a kapu elõterében, Pinto már tehetetlen volt. 1-0!

A szünet elõtt azonban még sikerült kiegyenlíteni: Messi remek mélységi indításával leshatárról indult meg Tello, aki gyönyörû mozdulattal csavart a hosszú sarokba. Gyors egyenlítés.

A szünet után sem élénkült meg igazán a Barcelona játéka, de szerencséje volt a katalán csapatnak, hogy a Celta is nagyon sok hibával futballozott. Eladott labdákból nem volt hiány gránátvörös-kék oldalon sem, de még így is nagy volt a fölény, miután a Celta játéka folyamatosan vált egyre reménytelenebbé.

A vezetõ gólért meg kellett dolgozni, de Messi és Tello összjátéka ezúttal is meghozta az eredményt. Az argentin lõtte be a játékszert a védõk mögé a baloldalra, Tello okosan passzolt vissza középre, az akkor már teljesen üresen álló Messi pedig a hálóba passzolt. 1-2! Ez volt Messi 43. bajnoki gólja, sorozatban a 19. bajnokiján volt eredményes, és ebben a szezonban immár az összes csapat hálóját sikerült bevennie.

A meccs egyértelmûen a Barça kezében volt, azonban az utolsó 10 percre ismét túlságosan hátradõlt a Barcelona, és egy újabb védelmi megingás megint gólt eredményezett. Orellana jobboldali beadása pontos volt Oubiñának, aki remek mozdulattal fejelt a hosszú felsõ sarokba, köszönhetõen annak is, hogy Alves teljesen üresen hagyta a maga oldalát.

A vége így 2-2, egy megnyert meccset adott döntetlenre a Barça, mely közel sem adott bele mindent ezen a meccsen, ennek köszönhette végül, hogy a Celta ki tudta énekelni a sajtot a szájából. A keddi egy más nap lesz, más csapattal, más hozzáállással, és remélhetõleg gyõzelemmel a végén.

Celta Vigo – FC Barcelona: 2-2 (1-1)
Vigo, Balaídos
25.000 nézõ
Vezette
: Mateu Lahoz

Celta Vigo: Varas; Jony, Cabral, Demidov, Roberto Lago; Pranjic (Lucas 69’), Oubiña, Insa (Madinda 80’), Augusto, Orellana; Park (Bermejo (63’).

FCB: Pinto; Dani Alves, Piqué, Bartra, Montoya; Song, Fàbregas (Busquets 84’), Thiago (Thiago 66’); Alexis (Villa 69’), Messi, Tello.

Gólok: Insa (38’), Tello (43’), Messi (73’), Oubiña (89’).