Roura: „Kiengedtünk, ráfizettünk”

Messi mellett Tellónak is jutott a dicséretekbõl | Más csapat lesz kedden

 Jordi Roura szerint az egész csapat kiengedett az utolsó percekben a Celta Vigo ellen, ennek volt betudható, hogy a csapat elbukta a gyõzelmet és két pontot szombat este. A tréner szerint a csapat gyõzni ment Vigóba, ennek megfelelõen sokat tett azért, hogy fordítani tudjon, de a figyelem hiánya pontvesztést eredményezett.

„A Celta nehéz helyzetben van, számukra minden meccs egy döntõ. A nehezét megcsináltuk, meg tudtuk fordítani a mérkõzést. A második félidõben is domináltunk, de ez foci, és a néhány támadásuk közül az egyik eredményre vezetett. Ez benne van a játékban.”

„Nem szeretném egy-egy játékosra kihegyezni a hibákat. Az tény, hogy a nehezén túl voltunk egy, a körülmények miatt nehéz pályán, de az utolsó percekben hiányzott a szükséges intenzitás, odafigyelés a csapat játékából, és kiegyenlítettek.”

„Számunka ez egy nagyon fontos meccs volt, nagy erõfeszítéseket tettünk, hogy gyõzzünk, meg is nyertük volna, de az utolsó pillanatban nem védekeztünk megfelelõen. Nem hiszem, hogy fejben már a keddi meccsre koncentráltunk volna, számunkra a Liga alapvetõ fontosságú. Most viszont már a következõ mérkõzésre gondolunk.”

Jöhet a PSG

„Minden sorozat más és más. Úgy jöttünk ide, hogy mindent megteszünk a gyõzelemért, de ezt most már el kell felejtenünk. Kedden egy BL-mérkõzésünk lesz Párizsban, ez már egy teljesen más találkozó lesz. Azok lesznek majd a pályán, akik fizikálisan a legjobb állapotban lesznek. Most megfelelõnek éreztük azokat a változtatásokat a csapat összeállításában, amiket végrehajtottunk.”

Messi tökéletes köre: 19 meccse mindig legalább 1 gól

„Messi csúcsa páratlan a foci történelmében, ez mutatja ennek a jelentõségét, a nehézségét, az õ nagyságát. Nekünk szerencsénk van, hogy minden nap vele lehetünk, értékelhetjük, élvezhetjük a játékát nap mint nap.”

Tello jegyet váltott magának a PSG ellen?

„A párizsi csapatról még fogunk beszélni. Tellónak vannak esélyei. Nagyon jó képességekkel megáldott játékos, aki más értékeket tud adni a csapatnak. Jól dolgozik, lassan felveszi azt a szükséges agresszivitást, ami hiányzik belõle. Ma kivételes meccset játszott, veszélyesek voltunk az õ oldalán, de nem ez volt az elsõ jó mérkõzése.”