Bajban a védelem a visszavágóra

Mascherano hat hétre dõlt ki | A visszavágón eltiltás miatt is hiányozna

Leo Messi sérülése mellett további gondokkal számolhat Tito Vilanova a PSG elleni Bajnokok Ligája negyeddöntõ odavágója után, ugyanis a Barcelona védelmét is súlyos veszteség érte Javier Mascherano személyében. Az argentin válogatott játékos a második félidõben megkapta a sorozatban a harmadik sárga lapját is, így biztosan kihagyta volna a visszavágót, de ami még nagyobb probléma, hogy késõbb meg is sérült, és az elõzetes vizsgálatok alapján 6 hetes kényszerpihenõre számíthat.

Javier Mascherano a mérkõzés 74. percében kapott sárga lapot a Jérémy Ménez ellen elkövetett szabálytalanságáért, így biztosan nem lehetett volna ott a visszavágón, de nem sokkal késõbb már nem csak emiatt aggódhatott az argentin, ugyanis meg is sérült, és le is kellett cserélni.

Az elõzetes vizsgálatok alapján az argentin bal térdében szakadt el a belsõ oldalszalag, így elõreláthatóan 6 hetet kénytelen kihagyni.

Gondban lehet tehát a Barcelona szakmai vezetése a védelmet illetõen, hiszen Mascherano mellett Puyol és Adriano sem bevethetõ, így kérdéses, hogyan is áll össze a hátsó alakzat a közeljövõben. Mindenesetre, ha lehet következtetéseket levonni Mascherano cseréjét követõen, úgy Marc Bartra lehet Gerard Piqué társa középen, de akár Alex Song is feltûnhet majd ebben a szerepkörben – ha Tito Vilanova és Jordi Roura úgy döntenek.