Abidal pályán lehet a Mallorca ellen?

Kerettag már volt, jó állapotban van | Szükség van védõkre

Eric Abidal tényleges visszatérése egyre közelebb lehet, most már olyannyira, hogy nem lehet kizárni: a védõ pályán lesz a Mallorca elleni szombati bajnokin. A 33 éves védõ több mint egy éve nem játszott tétmérkõzést a májátültetése miatt, de most akár õ is segíthet abban, hogy a foghíjas védelem teljesebbé váljon.

A francia játékos májátültetése után még nem játszott felnõtt tétmeccset, bár a B csapattal már ott volt a gyepen egy barátságos találkozón. Szombaton, a Mallorca ellen akár ismét bevetheti néhány percre Tito Vilanova.

Abidal 2012. február 29-én játszott utoljára hivatalos mérkõzésen, így a visszaépítése, formába lendülése érthetõen hosszadalmas folyamat. Puyol és Mascherano kiesésével egyre foghíjasabb a Barça védelmének középsõ része, amin egy olyan tapasztalt harcos visszatérése, mint Abidal, sokat javíthat. A gall játékos a kispadon foglalt helyet a Celta ellen, majd Párizsba is a csapattal tarthatott, ez a folyamat éppen a Mallorca ellen kulminálódhat, amikor talán már pályán is lehet – pláne, hogy védõje nincs sok Tito Vilanovának.

Ezt a tézist erõsíti a francia Luis Fernándeznek, korább Espanyol, Athletic Bilbao és Betis edzõnek a nyilatkozata, aki elmondása szerint beszélt Abidallal az elmúlt napokban, és hasonló tervekrõl tudott beszámolni. „Abidal nekem azt mondta, hogy jól érzi magát, és ezen a hétvégén már talán játszhat is a Mallorca ellen.” Luis Fernández a keddi, párizsi BL-meccs kapcsán beszélgetett egyébként Abidallal.