2017.10.20 | Vendel napja van
Főoldal > Labdarúgás
KERETTAG MÁR VOLT, JÓ ÁLLAPOTBAN VAN | SZÜKSÉG VAN VÉDŐKRE
Abidal pályán lehet a Mallorca ellen?
Háry Péter | 2013. 04. 04., 22:47
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Eric Abidal tényleges visszatérése egyre közelebb lehet, most már olyannyira, hogy nem lehet kizárni: a védő pályán lesz a Mallorca elleni szombati bajnokin. A 33 éves védő több mint egy éve nem játszott tétmérkőzést a májátültetése miatt, de most akár ő is segíthet abban, hogy a foghíjas védelem teljesebbé váljon.

A francia játékos májátültetése után még nem játszott felnőtt tétmeccset, bár a B csapattal már ott volt a gyepen egy barátságos találkozón. Szombaton, a Mallorca ellen akár ismét bevetheti néhány percre Tito Vilanova.

Abidal 2012. február 29-én játszott utoljára hivatalos mérkőzésen, így a visszaépítése, formába lendülése érthetően hosszadalmas folyamat. Puyol és Mascherano kiesésével egyre foghíjasabb a Barça védelmének középső része, amin egy olyan tapasztalt harcos visszatérése, mint Abidal, sokat javíthat. A gall játékos a kispadon foglalt helyet a Celta ellen, majd Párizsba is a csapattal tarthatott, ez a folyamat éppen a Mallorca ellen kulminálódhat, amikor talán már pályán is lehet – pláne, hogy védője nincs sok Tito Vilanovának.

Ezt a tézist erősíti a francia Luis Fernándeznek, korább Espanyol, Athletic Bilbao és Betis edzőnek a nyilatkozata, aki elmondása szerint beszélt Abidallal az elmúlt napokban, és hasonló tervekről tudott beszámolni. „Abidal nekem azt mondta, hogy jól érzi magát, és ezen a hétvégén már talán játszhat is a Mallorca ellen.” Luis Fernández a keddi, párizsi BL-meccs kapcsán beszélgetett egyébként Abidallal.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 21. Szombat (20:45)
Liga, 10. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu