Az igazi gyõzelem: Abidal visszatért!

402 nap után ismét a pályán | Megköszönte mindenki bátorítását

Eric Abidal ismét a pályán lehetett, és gránátvörös-kék mezben futballozhatott a daganatos megbetegedése után. A francia hátvédet a találkozó 70. percében küldte pályára Tito Vilanova vezetõedzõ, aki szintén elõször ült a Camp Nou kispadján, mióta visszatért a kezelésérõl. Abidal 402 nap után tehát ismét játszhatott, a meccs után pedig nyilatkozott is a pálya szélén a ‘Canal +’ televíziócsatornának.

„Köszönöm szépen az unokatestvéremnek, mert nélküle nem lennék itt. Köszönöm szépen az egész világnak, akik bátorításukat fejezték ki a betegségem során. Sosem felejtem el azokat, akikkel a kórházban találkoztam. Mindig azt fogom mondani az embereknek, hogy küzdjenek, méghozzá azokkal, akik segítõ kezet nyújtanak nekik. Ha tudok majd segíteni, megteszem” – fejezte ki a pillanat nagyságát Abidal, aki a Mallorca elleni gyõztes meccs utolsó 20 percére állt be a védelem tengelyébe, miután Piquét váltotta. 

Abidal májtranszplantációs beavatkozása 2012. április 8-án zajlott le, azaz csaknem egy év után térhetett vissza a profi labdarúgás világába a francia labdarúgó. 

Csodálatos este volt ez a culék számára. A könnyed siker mellett ugyanis Abidal meggyógyulása teljessé vált, Tito Vilanova vezetõedzõ pedig a tengerentúli kezelése után szintén elsõ alkalommal ült a kispadon a Camp Nouban. Ahogy a Mundo Deportivo fõoldala fogadja az olvasókat, a Barça szombat este többet nyert, mint egy szimpla mérkõzést.