Roura: „Megállapodtunk Messivel…”

A másodedzõ örül a hatodik BL-elõdöntõnek | Innen nagyon nehéz lesz

Boldogan nyilatkozott Jordi Roura a Bajnokok Ligája negyeddöntõ visszavágója után a a Camp Nouban, hiszen a Barcelona az 1-1-es eredménynek köszönhetõen idegenben lõtt góllal kiejtette a francia PSG-t. A másodedzõ kiemelte, hogy sorozatban hatodik alkalommal jut a négy közé a Barcelona a legrangosabb európai kupasorozatban, és a fontosabb témákat érintve beszélt Messirõl, akivel tulajdonképpen megállapodtak, hogyha rosszul alakulnának a dolgok, – mint ahogy az be is következett – akkor beveti a szakvezetés. 

Jordi Roura gyorsan értékelte a továbbjutás fontosságát, és magát a meccset is: „Nagyon fontos, és rendkívüli sikert arattunk. Azt hiszem, a szurkolók igazán büszkék lehetnek ránk. Nehéz meccset játszottunk egy remek csapat ellen. Sorozatban hatodik alkalommal az elõdöntõben hatalmas érdem. Itt már nem állunk meg, ugyanilyen keményen fogunk küzdeni az elõdöntõben, hogy a fináléba jussunk.”

A másodedzõ persze elismerte, hogy korántsem volt tökéletes a katalán gárda játéka, de e tekintetben inkább a franciákat méltatta: „Ha a mérkõzés egyes periódusaiban nem tudtuk a saját játékunkat játszani, az azért volt, mert az ellenfelünk remekül futballozott.”

„Megállapodtunk, hogyha nem mennek jól a dolgok a pályán, akkor játszatni fogjuk, így végül csak pályára lépett. – mondta Jordi Roura a csereként pályára lépõ Leo Messivel kapcsolatban, majd hozzátette: „nagy szerepe volt Pedro góljában, de egyébként is olyan fontos Leo, hogy már a jelenléte is lekötötte az ellenfelünket. Természetesen, ha a csapat nem rendelkezik a világ legjobbjával, azt igenis megérzi. Messi mellett az összes pályára lépõ játékosunk magas szinten teljesített.”

A katalán másodedzõ kitért Valdésre is, akinek nagy szerepe volt a továbbjutásban: „fantasztikusan védett. Ismét erõt és magabiztosságot sugárzott a kapuból, különösen a pontrúgásoknál. Rendkívüli teljesítményt nyújtott, minden elismerésem, és remélhetõleg a végsõkig segíteni fog nekünk.”

Roura végül beszélt az elõdöntõbe jutott együttesekrõl: „Négy csapat maradt a Bajnokok Ligájában, melyek a legjobbak Európában, de nem preferáljuk egyik csapatot sem a sorsoláson, bárkivel is találkozunk az elõdöntõben, borzasztó nehéz dolgunk lesz.”