A fiataloknak is ujjgyakorlat: 0-3

Még közelebb a bajnoki cím | Tello és Thiago remekelt Zaragozában

A Barcelona könnyedén, 3-0-ra gyõzött a La Romaredában a Zaragoza ellen vasárnap este, így egy újabb fontos lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé. Az erõteljes rotáció hatására zömmel fiatal vagy tartalék játékosokkal felálló Barça különösebben nem izzadt meg a kiesés felé haladó aragóniaiak ellen, Thiago már a 20. percben vezetést szerzett, ezt nem sokkal késõbb Tello duplázta meg, aki a második félidõben egy egyéni akció végén ismét eredményes volt. A 31. fordulót is sikerrel abszolválta a Barcelona, így hét fordulóval a Liga vége elõtt továbbra is tartja jelentõs, 13 pontos elõnyét.

 
Nagyon sokan hiányoztak ezúttal a katalán csapatból, nem csak Messi, rajta kívül Iniesta, Busquets, Piqué vagy éppen Alba sem játszott, akik helyett a La Masía kiváló tanítványai és a tartalékok kaptak lehetõséget. A védelem tengelyében Adriano és Bartra játszottak, a balhátvéd Montoya volt, ennek ellenére a Barça hátsó alakzata meglepõen stabilan állt a lábán. A középpályán Thiago Alcántara mellett ezúttal ott volt Xavi is, a támadósorban Alexis és Tello mellett Fábregas játszhatott.

A Zaragoza lelkesen kezdett, és eleinte veszélyt is tudott teremteni az eltiltásából visszatérõ Valdés kapuja elõtt, de a késõbbiekben bebizonyosodott, hogy a kék-fehér tizenegy nem véletlenül áll kiesõ helyen a Ligában, és van jó ideje már pocsék formában.

Thiago és Tello vezetésével a Barcelona egyre veszélyesebbé vált és a szünetig kétgólos vezetéshez jutott. Elõbb Thiago kényszerítõzött szépen Alexisszel, és lõtt a hosszú sarokba, majd a brazil már elõkészítõként jeleskedett, õ hozta tiszta ziccerbe Tellót a 39. percben, amit az ifjú támadó értékesített is.

A szünet után Alexis Sánchez is szerezhetett volna némi önbizalmat, ha tiszta gólhelyzetben egy kicsit szerencsésebb, és az emelése nem a felsõ kapufán csattan. Helyette Cristian Tello volt az ismét, aki gólt szerzett, ezúttal már egy egyéni akció végén. A baloldalon meginduló szélsõ simán eljutott a tizenhatoson belülre, ott egy az egyben megverte a védõjét, majd kicsit kiszorított helyzetbõl nagyon pontosan lõtt a hosszú sarokba. 0-3, végleg eldõlt a meccs. Tellónak ez már a 7. gólja volt a Ligában, ami feltétlenül jó egyéni teljesítmény, figyelembe véve, hogy korántsem játszott az összes mérkõzésen.

Tito Vilanova a hajrában bátran cserélt, Eric Abidal ismét játszhatott 15 percet, Xavi helyett pályára lépett Sergi Roberto, és a zaragozai szurkolók örömére David Villa is beszállt egy kis idõre.

A játéknapot követõen még közelebb került a Liga a Barcelonához, hiszen az elõny mértéke nem változott most sem, ráadásul ezt a meccset most ténylegesen olyanok nyerték meg idegen pályán, akik normális körülmények között aligha kezdenek.

Real Zaragoza – FC Barcelona: 0-3 (0-2)
Zaragoza, La Romareda
31.000 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán

Real Zaragoza: Roberto; Sapunaru, Álvaro, Loovens, Paredes; Movilla, José Mari (Apoño, 45’); Víctor Rodríguez (Ortí, 45’), Rodri, Montañés; és Postiga (Rochina, 63’).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Bartra, Song, Adriano (Abidal, 78’), Montoya, Xavi (Roberto, 81’), Cesc Fábregas, Tello (Villa, 83’) és Alexis Sánchez.

Gólok: Thiago (20’), Tello (39’, 51’).