„Neymar brazíliai pályafutása véget ért”

A Santos elismerte; a sztár nem hosszabbít | Léphet a Barça

Pénteken egy újabb lépéssel került közelebb Neymar az FC Barcelonához, a brazil válogatott játékos klubját képviselõ alenök, Odilio Rodrigues ugyanis bejelentette, hogy a támadó nem hosszabbítja meg a szerzõdését a Santosszal. Miután Neymar szerzõdése 2014 nyarán lejárna, szinte biztos, hogy a sztár idén nyáron klubot vált, és Európában, jó eséllyel Barcelonában folytatja a pályafutását, hogy klubja még pénzt lásson az átigazolásából.

Odilio Rodrigues a Cadena SER, majd a Radio Barcelona rádióállomásnak nyilatkozva is elmondta, hogy Neymar visszautasította a szerzõdése meghosszabbítására tett ajánlatukat, aminek egyenes következménye, hogy nyáron távozhat.

„Beszéltünk Neymar édesapjával, aki az ügynöke is. A Santos szándéka az volt, hogy 2014 után is velünk maradjon, de õ úgy gondolja, hogy a brazíliai pályafutása véget ért.”

„Most jöhet a spekulációk és az európai ajánlatok idõszaka, és ha ezek eljönnek, mind a játékosnak, mind a Santosnak döntéseket kell hoznia.”

Ugyan a játékost nyilvánvalóan sok európai klub szívesen látná a soraiban, már jó ideje egyértelmû, hogy a Barcelona rendkívül jó helyzetbõl várja a tárgyalásokat. A játékos édesapja nem is olyan régen úgy nyilatkozott, hogy Neymar egyedüli lehetséges célállomása a Barcelona lehet, a katalán klub részérõl pedig Josep María Bartomeu alelnök mondta el a héten, hogy amint tudni fognak Neymar távozási szándékáról, lépni fognak.

Most már hivatalosan is tudhatják, amit eddig is tudtak…