Tito: „Neymar szakmai alapon döntött”

Méltatja az új játékosát | Hálás a klubvezetés erõfeszítéseiért is

Természetesen Tito Vilanova sem maradhatott ki a Neymar-transzferbõl, a Barça vezetõedzõjét is az új igazolásról kérdezték a riporterek a vasárnapi esti, Espanyol elleni bajnokit követõ sajtótájékoztatóján. Tito elmondta, örül, hogy a brazil a szakmai elképzelésekre és elõrelépésre szavazott azzal, hogy a Barça ajánlatát fogadta el, és nem a pénz volt fõ a döntésében.


A technikai vezetés gyõzte meg a játékost

„Köszönöm a Klubnak és a technikai vezetésnek, hogy már elõre látták, milyen nagy hasznára lenne a játékos a csapatnak. Mikor a Barça érdeklõdni kezdett, valószínû volt, hogy más csapatok is feltûnnek majd. A vezetés azonban a játékossal történõ tárgyalások során meggyõzte [Neymart], ami sokat segített, mert egyébként komoly ajánlatok voltak a Santos asztalán, amellyel nem tudtunk volna versenyezni.”

A szakmai elképzelések alapján választott

„Gratulálok a játékosnak, amiért arra a projektre szavazott, ami szakmailag számára a leginkább elõnyös lehet, és nem a pénz motiválta. Neymar új dolgokat fog hozni a csapatba, de azokat az értékeket is meg kell tartanunk, amik már megvannak itt. A mostani játékosaink azok, akik jó és erõs csapattá tettek minket. Meglátjuk, hogy alkalmazkodik majd Európához, de biztosak vagyunk benne, hogy jól fognak menni a dolgok. Azért vagyunk, hogy segítsük õt, õ pedig még nagyobb klubbá tehet minket. Neymar volt a prioritás az átigazolási piacon. A támadóalakzatot akartuk erõsíteni, a fejlõdését pedig már két és fél éve figyelemmel kísérjük. Lehet rossz az edzõ, mindaddig, amíg sok jó játékosa van (nevet).”

Elérhetõ a száz pont

„A száz pontos határ nem jelent külön trófeát, de ha már lehetõségünk van elérni, butaság lenne meg sem próbálni. Jó formában érkezünk el a szezon végéhez. Az, hogy mit és hogyan vittünk véghez idén, sokat elmond a csapatról és a játékosok gyõzni akarásáról. Még egy szinttel feljebb kerülhettünk volna, ha sikerül továbbjutni a BL-ben. Gratulálok a Bayernnek, egyértelmûen õk voltak a legjobbak.”