A Barça figyelembe vette Villa akaratát

Voltak valamivel jobb ajánlatok is | A csatár hozzáállását jutalmazták

Az FC Barcelona bejelentette hétfõ délután, hogy David Villa klubváltását illetõen megegyezett az Atlético Madrid együttesével. Sokak szerint az 5,1 millió euró nevetségesen alacsony egy olyan támadóért, mint Villa, ám a katalán klubhoz közeli források szerint a Barça így akarta meghálálni a spanyol csatárnak azt, hogy a télen nem igazolt el az Arsenalba a szakmai vezetés kérésére. 

A ‘Catalunya Radio’ rádiócsatorna értesülései szerint a Tottenham és a Fiorentina valamivel többet, nagyjából 3-4 millió eurót ajánlott David Villa játékjogának a megszerzéséért, ám a katalán klub mégis az elsõ körben kevesebbet, csupán 2,1 millió eurót fizetõ Atlético Madriddal állapodott meg. Habár a két összeg között számottevõ különbség nincs, a Barça azért a kevesebbet ajánló madridi klub ajánlatát fogadta el, mert így akarta értékelni Villa hozzáállását, amikor is a támadó a télen Tito Vilanova vezetõedzõ kérésére nem igazolt el az Arsenalba. 

Villa pedig most már nem akart külföldre igazolni, és az Atlético által felvázolt szakmai és pénzügyi feltételek voltak a legkedvezõbbek a számára. Ezt tartotta tiszteletben a Barcelona, és engedte el az Atléticóba. 

Miért csak ilyen alacsony összegû ajánlatok?

Sokan botrányosnak ítélik az összeget, ám számos tényezõt figyelembe kell venni a transzfer értékelésekor. Villa a tavalyi, súlyos sérülése után már korántsem a régi formájában futballozik, idén lesz 32 esztendõs, ráadásul a katalán sajtó állítja, hogy a támadó fizetése a következõ idényben megemelkedett volna 10 millió euró fölé, ami egyáltalán nem lenne összhangban a csapatban betöltött szerepével.