Új edzõre várva: 2-0

A Bayern nyert Lahm és Mandzsukics góljaival | Elhibázták a helyzeteket

Az FC Barcelona az új idény elsõ felkészülési mérkõzésén 2-0-s vereséget szenvedett a Bayern München ellen az Uli Hoeneß-Kupa keretében. Az átmenetileg irányító Jordi Roura és Rubi az elsõ félidõben az elsõ keret tagjainak adtak lehetõséget, míg a második félidõben a fiatalok játszhattak. A játék néhány hosszú percet kivéve az egész mérkõzés során kiegyenlített volt, Lahm és Mandzsukics góljai döntöttek.

A körülmények ismeretében teljesen egyértelmû volt, hogy a találkozót nagy valószínûséggel a Bayern München fogja megnyerni, hiszen a bajorok már egy hónapja készülnek az új szezonra, és pár nap múlva tétmérkõzésen lépnek pályára. Ezzel szemben a katalánok csak másfél hete edzenek, Tito Vilanova hirtelen távozott, Gerardo Martino még nem vette át az együttest és az elsõ keretbõl csak 11-en utaztak el Münchenbe.

Ennek ellenére a játék kiegyenlített volt, az elsõ játékrészben volt talán tíz perc, amikor a Barça csak kereste a labdát, ám a meccset például egy eladott labda után Messi lövése nyitotta meg, pár centimétert tévesztett csupán az argentin támadó. A vezetést a Bayern a 14. percben szerezte meg, méghozzá egy Lahm fejessel. 1-0, a német szélsõ, akit Pep Guardiola ezúttal is a középpályán vetett be, Ribery beadását csúsztatta a kapuba Pinto kapus felett.

Itt is, ott is adódtak helyzetek, a hazaiaknál Ribery volt elemében, míg a katalánoknál Sergi Roberto és Tello szereztek kis híján gólt, összességében azonban jogos volt a bajor vezetés. A második játékrészben a fiatalok léptek pályára, Roura és Rubi a teljes csapatot lecserélték, míg Guardiola csak fokozatosan használta ki a cserelehetõségeit.

A fiatalok tisztességgel helyt álltak, a mezõnyben sokszor a Bayern fölé is kerekedtek, igaz, ez helyzetekben csupán a meccs vége felé mutatkozott meg, akkor sem igazán nagy lehetõségekben. A találkozó végül hazai góllal záródott, miután szép játék után Alaba centerezését az üresen hagyott Mandzsukics lõtte a kapuba a tehetetlen Oier mellett. 2-0, a Bayern számára egy kellemes ráhangolódás volt a találkozó a Borussia Dortmund elleni Szuperkupára, míg a katalán játékosok a megfelelõ erõnlét megszerzése felé tették meg az elsõ komolyabb lépést.

FC Bayern München – FC Barcelona: 2-0 ( 1-0 )
München, Allianz Aréna
66.000 nézõ
Vezette:
Felix Brych

Bayern: Neuer (Starke, 46′); Rafinha (Can, 74′), Boateng (Kirchoff, 68′), Dante (Van Buyten, 59′), Alaba; Thiago (Pizarro, 74′), Lahm (Luiz Gustavo, 59′), Kroos (Schweinsteiger, 68′); Ribery (Contento, 68′), Robben (Shaqiri, 46′), Müller (Mandzukic, 46′).

FCB: Pinto (Oier, 46′); Montoya (Kiko Femenía, 46′), Bartra (Sergi Gómez, 46′), Mascherano (Planas, 46′), Adriano (Patric, 46′); Song (Ilie, 46′), Sergi Roberto (Espinosa, 46′), Jonathan dos Santos (Quintilla, 46′); Messi (Dani Nieto, 46′), Alexis (Dongou, 46′), Tello (Joan Román, 46′).

Gólok:  1-0, Lahm (14’); 2-0, Mandzsukics (85’).