Martino: „Jól érkezünk a Liga rajtjához”

A tréner optimista | Messi elõvigyázatosságból maradt ki

Az FC Barcelona mestere, Gerardo ’Tata’ Martino elégedetten zárta az együttes felkészülését, és nem panaszkodott a zsúfolt ázsiai program miatt, mivel úgy véli, az edzéseket maximálisan kihasználták és így szakmailag elõre is tudtak lépni. ’Tata’ Martino továbbá elárulta, hogy Messi elõvigyázatosságból nem lépett pályára, míg Fábregas „nincs a legjobb állapotban ahhoz, hogy utazzon a válogatottjához”.

„Még nem láthattuk a csapat legjobb verzióját, ennek ellenére optimista vagyok, és úgy vélem, jó állapotban érkezünk a bajnoki rajthoz. Ezen a találkozón a pálya állapota miatt szükségünk volt egynél több érintésre, hogy járassuk a labdát, ez pedig lassította a játékunkat.”

„Nincsenek panaszaim a klub felé, hogy az ázsiai túra miatt nem tudtunk volna megfelelõen felkészülni. Ezt a programtervet már akkor tudtam, mielõtt aláírtam volna, szóval nem panaszkodhatok.”

„Az ázsiai túra sportszakmai szempontból jónak mondható. Az idõeltolódás és a szponzori kötelezettségek ellenére tudtunk dolgozni annak érdekében, hogy az együttes fejlõdjön.”

Messi

„Fájdalmat érzett a bal combjában, nem kockáztathattuk meg a játékát, nehogy valami komolyabb probléma legyen belõle.”

Fábregas

„A bokája kificamodott, meglátjuk, milyen gyorsasággal épül fel. Nincs a legjobb állapotban ahhoz, hogy elutazzon a spanyol válogatotthoz.”

Neymar

„Már jól érzi magát, és lépésrõl lépésre halad elõre. Elégedettek vagyunk a teljesítményével, nem azért cseréltük le, mert esetlegesen rosszul játszott volna.”