Kiizzadt három pont Málagán: 0-1

Adriano lövése döntött | Nem hozott több gólt a mezõnyfölény

A Barcelona 1-0-ra gyõzött a Málaga ellen a La Rosaledában a Liga második fordulójában, köszönhetõen Adriano szép, elsõ félidõ végén szerzett átlövés góljának. A végig jobban játszó, veszélyesebb vendég együttes azonban elveszíthette volna a három pontot az utolsó pillanatokban, ha Valdés nem véd nagyot akkor, amikor igazán kell. A katalán csapat 6 pontos és száz százalékos két forduló után.

Intenzív, de sokáig kevésbé eredményes elsõ félidõt játszott a Barcelona a La Rosaledában, végig támadta a 45 percet, de ehhez képest kevesebb tiszta gólhelyzetet alakított ki. Messi nélkül, Neymarral, Alvessel és Busquets-cel a kispadon a csapat szekerét leginkább Fábregas és Iniesta próbálta megtolni, õk voltak a felelõsek leginkább a helyzetek kidolgozásáért, és ugyan mindent megtettek, az átütõerõ így is hiányzott.

A Málaga sok mozgáson alapuló védekezésre rendezkedett be, amelybõl igyekezett kontrázni, hol többet, hol kevesebbet. Tartósan csak egy öt perces periódusban tudott támadóvá válni a hazai együttes, ezt leszámítva a Barça próbálkozott. Az eredmény azonban váratott magára, hiába ért fel sokszor a tizenhatosig az akció, a Málaga egyrészrõl szervezetten védekezett, másrészt némi lendület, egy az egyben megnyert párharcok hiányoztak.

A legnagyobb helyzetet Fábregas középre fejelésébõl Alexis hagyta ki szintén fejjel a 36. percben, Caballero kapus nagyot fogott, de hozzá tartozik az igazsághoz az is, hogy Fábregas lesen állt, mikor kapta a labdát.

A vezetõ gól végül nem egy végletekig kidolgozott támadás végén, hanem egy átlövésbõl született a 44. percben. Az ezúttal jobbhátvédként, Alves posztján játszó Adriano néhány húzást követõen mintegy húsz méterrõl, ballal lõtte a ki a hosszú sarkot. Erõs és pontos lövés, nagy és értékes gól.

A szünetre így elõnnyel mehetett a Barça, a gólszerzõt le is kellett cserélni – az elõzõ idényben megszokottakhoz hasonlóan –, Adrianónak izomhúzódása volt, Alves váltotta. Az elsõ játékrészben elért 76 százalékos labdabirtoklási arány jelentõsen módosult a folytatásra, a Málaga elõrébb tolta a védekezését és többet is támadott, de alapvetõen így sem tudott sok helyzetet kidolgozni.

A Barcelona nem ült rá az 1-0-s vezetésére, törekedett az újabb gólra, Piquének kapufája is volt, de több más ígéretes támadás is akadt.

A második félidõ 62. percében érkezett a pályára Neymar, akinek akadtak szép megoldásai, elmozgásai, volt lendületes megindulása és egy nagyon jól helyezett szabadrúgása is, amit védett Caballero.

A Málaga egyik legnagyobb helyzeténél a szerencsére is szüksége volt a Barcelonának, a 68. percben Eliseu helyzeténél Valdés és a védõk még ki tudták szorítani a lövõhelyzetbõl a málagait, de a vissza passzra érkezett Fábrice, aki a baloldali kapufát találta telibe.

A Barcelonából a félidõ második felében egyértelmûen Neymar volt a legveszélyesebb, kereste a labdát, a lehetõségeket, benne volt a játékában a gól – sajnos most benne is maradt.

Végül a hõs azonban Valdés volt, aki a 90. percben két védéssel megtartotta a három pontot a csapatnak. Elcsúszott a védekezés, egy remek jobb oldali középre adás után Seba Fernández közeli fejesét óriási bravúrral fogta a portás, majd a kipattanóból Tissone is megkínálta egy erõteljes lövéssel, amit már meg is fogott.

Végül maradt az 1-0, a három pont tehát a zsebben. A játék képe alapján is igazságos a vendég siker, lényegesen többet tett a gyõzelemért a Barça, mint a Málaga, de egy gól még hiányzott a tiszta sikerhez.  

Málaga CF – FC Barcelona: 0-1 (0-1)
Málaga, La Rosaleda
28.000 nézõ
Vezette:
Mateu Lahoz

Málaga: Willy Caballero; Gámez, Sergio Sánchez, Angeleri, Antunes; Darder, Camacho (Seba 77’), Tissone; Pawlowski (Eliseu 63’), Santa Cruz és Fabrice (Pedro Morales 77’).

Barcelona: Víctor Valdés; Adriano (Alves 46’), Piqué, Mascherano, Alba; Song, Xavi, Iniesta (S. Roberto 83’); Alexis, Cesc és Pedro (Neymar 62’).

Gól: Adriano (44’).