Martino: „Neymar fejben készen áll”

25 percet kivéve uralták a meccset | Reagált Ancelotti szavaira

Az FC Barcelona vezetõedzõje, ’Tata’ Martino elégedett volt csapatával a Málaga otthonában elért egygólos gyõzelem után. ’Tata’ úgy véli, a második félidõ közepéig irányították a mérkõzést, és csak ezután volt néhány lehetõsége a hazai csapatnak. Martino beszélt még Neymar javuló formájáról, valamint reagált Carlo Ancelotti õt érintõ szavaira is.

„Neymar beállásával mindkét meccs képe megváltozott. Megvizsgáljuk, mikor érkezik el a pillanat, hogy a kezdõcsapat tagja legyen, ám ezt egyelõre pontosan nem tudom. Játszott fél órát, és tudta, mit kell tennie, élt is a percekkel. Azt szeretném, ha a lehetõ legjobb állapotba kerülne erõnlétileg, mert fejben már készen áll.”

A málagai meccsrõl

„A második félidõ közepéig kontroll alatt tartottuk a mérkõzést, még akkor is, ha már ekkor is hiányzott némi hatékonyság a játékunkból a kapu elõtt. Ezután azonban elvesztettük az irányítást, és így törvényszerûen jöttek a Málaga helyzetei. Ekkor nem voltunk már annyira folytonosak a labdajáratás terén, mint elõtte.”

„Madridban többet szenvedtünk, mint itt. A gyõzelem mindig erõt, a Liga jó kezdése pedig lehetõségeket ad a számodra. Az öltözõben elmondtuk a játékosoknak, hogy az Atléticóhoz hasonló találkozó lesz a málagai, ahol a pálya közepét leszûkíti a Málaga Camacho, Tissone és Darder szerepeltetésével. A cseréjükig nem szenvedtünk a kontráktól, addig megoldottuk a feladatot.”

Szezon eleje

„Minden fejlõdésnek idõ kell. Egy hét alatt játszottunk három meccset. Az eredményeket tekintve pozitív hét volt, a játékot tekintve a Levante elleni kiváló, a másik kettõn pedig szenvednünk is kellett. Az eredmények azonban erõsebbé teszik a csapatot, pláne az a siker, amit ezen a pályán érsz el.”

Ancelotti szavai

A Real Madrid vezetõedzõje, Carlo Ancelotti a vasárnapi napon úgy reagált ’Tata’ Martino Bale árával kapcsolatos kijelentésére, hogy Martino még nem ismeri sem a spanyol futballt, sem a saját klubját, és hangsúlyozta, hogy a Barça is hasonló összegeket költ el a piacon, mint a Madrid. A dél-amerikai vezetõedzõ nem akart nyilatkozatháborúba bonyolódni, ezért gyorsan le is zárta a témát.

„Mondtam, amit mondtam, nem akarok senkivel sem vitába szállni. Továbbra is kitartok amellett, amit állítottam, ám nem kell folytatni egy olyan témát, aminek volt eleje és vége, és én ezért nem is akarom.”