Martino: „Hosszú labdákra kényszerítettek minket”

Dicsérte a Rayót | Ismét nagy volt a különbség a félidõk között

’Tata’ Martino, az FC Barcelona szakvezetõje alapvetõen elégedetten nyilatkozott a Rayo elleni mérkõzésrõl, habár kiemelte azt is, hogy az Ajax elleni BL-találkozóhoz hasonlóan most is nagy volt a különbség a két játékrész között. Az argentin vezetõedzõ megdicsérte Victor Valdést, aki szenzációs meccsen van túl, de a Rayót is, amely elmondása szerint is megizzasztotta a címvédõt.

„Néha nehéz volt kihozni a labdát a saját térfelünkrõl, ezért hosszú labdákkal operáltunk. Az ilyen típusú mérkõzéseken az intenzív letámadás szükséges elem.”

Valdés lenne jelenleg Spanyolország legjobb hálóõre?

„Nem érzem felhatalmazottnak magam arra, hogy kimondjam, õ a legjobb kapus jelenleg Spanyolországban. Az biztos, hogy a legjobb három között van az országban. Élveznünk kell a játékát, noha senki sem arra vágyik, hogy a kapusa formáját dicsérje. Volt ellenben 3-4 olyan védése, mely döntõnek bizonyult. Arra azonban nincs semmi esély, hogy hosszabbítson.”

Ismét nagy volt a kontraszt a két félidõ között

„A második félidõben nagyon tetszett a csapat játéka. Nem vétettünk védekezési hibákat, és akárcsak az Ajax elleni mérkõzésen, sokat javultunk. A csapatban megvan a gólerõsség, és bármikor lehetõségünk van tiszta helyzeteket kialakítani.”

A Rayo nagyon is megnehezítette a Barcelona dolgát

„Tulajdonképpen a második gól után úgy tudtuk alakítani a játékunkat, ahogyan akartuk. Eleinte, az elsõ félidõben hosszú labdákra kényszerítettek minket. Az ellenfelünk játékhoz való hozzáállása nagyon merész volt, agresszívan támadtak le bennünket, mi pedig kis területen nehezen tudtunk érvényesülni. A második játékrészben már kényelmesebben játszhattunk.”

Montoya és Song is keveset játszanak

„Montoya és Song is remekül teljesítettek, annak ellenére, hogy nem kapnak elegendõ játékperceket. Martín még nem is játszott, Song pedig csak a Málaga ellen kapott lehetõséget, így pedig sokkal nehezebb felvenni a játék ritmusát.”