Egy pont, kevés pozitívum: 1-1

A Milan most is ráijesztett a Barçára | Csak helyenként játszottak jól

A Barcelona 1-1-es döntetlent ért el a Milan otthonában a BL-csoportkör harmadik játéknapján, így ugyan továbbra is magabiztosan vezeti a csoportját, de nem tette meg a döntõ lépést egyelõre a csoportelsõség felé. A katalán csapat csak az elsõ félidõ második felében játszott igazán jól, az elsõ 20 percben a védekezésével, a második félidõben a támadójátékával szenvedett. Ennél alighanem jóval többre lesz szükség szombaton a Clásicón.

Kifejezetten rosszul kezdett a Barcelona a San Siróban, a támadójátéka lassú volt, a védekezése szellõs, és a játék képe kísértetiesen hasonlított a két csapat tavaszi párharcának odavágójára. A Milan lubickolt a helyzetében, örömmel kontrázott, és nem is csinálta rosszul. Muntari egy lesgólt már lõtt a 7. percben, majd a 9. percben egy jókora egyéni hibát sikerült gólra váltani.

Piqué és Mascherano együtt kísérgettek egy labdát, utóbbi sikeresen eltalálta az arra ólálkodó Robinhót, aki meg is szerezte a játékszert. A brazil ezt követõen ügyesen játszott össze a felzárkózó Kakával, és a tehetetlen Valdés mellett a hálóba lõtt.

A gól után sem érezhette komfortosan a pályán a Barça, a Milan jól lezárta a területeket, nem igazán sikerült helyzetbe kerülni. Az elsõ lehetõségre a 20. percig kellett várni, ezt követõen viszont magára talált a vendégcsapat.

A 23. percben egy labdaszerzés után indított gyors kontrát a Barcelona, Iniesta passzolt elõre Messihez, aki elõbb befelé cselezett, majd a nagy nehezen megtartott labdát az érkezõ védõkkel szemben, végül az utolsó pillanatban el tudta gurítani a rövid sarokba. 1-1!

A gól határozottan jót tett a vendégeknek, a továbbiakban lényegesen több veszélyes támadásuk volt, különösen Neymar volt elemében, akinek több gólveszélyes próbálkozása is volt, de Alexis vagy Messi is közel jártak a második gólhoz.

A második félidõre kevéssé változott a játék képe, a Milan ritkábban jutott el kontratámadásokig, a Barcelona inkább tudta a saját játékát játszani, bár nagyon sok helyzetet nem sikerült kidolgoznia. Az 54. percben Iniesta került már tiszta gólhelyzetbe, majd a 70. percben Adriano kapott félelmetes labdát, de egészen közelrõl mellé lõtt.

A Milan azzal együtt, hogy nem nagyon tudott támadásokat vezetni, nem adta olcsón a bõrét, mindvégig várt a kontralehetõségekre, és ha lehetõsége volt rá, mélyen le is támadott. Az idõ múlásával a Barcelona sem vállalt túlzottan nagy kockázatot, és végül maradt is az 1-1.

A katalán csapat lényegesen többet is tehetett volna a gyõzelem érdekében a második játékrészben, semmiképp sem jó jel, hogy a fölényével nem tudott igazán mit kezdeni az együttes.

AC Milan – FC Barcelona: 1-1 (1-1)
Milánó, San Siro
85.000 nézõ
Vezette:
Felix Brych (német)

AC Milan: Amelia; Abate, Zapata, Mexés, Constant; De Jong, Montolivo; Birsa (Poli, 80’), Kaká (Emanuelson, 71’), Muntari és Robinho (Balotelli, 64’).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis (Cesc, 74’), Messi és Neymar (Pedro, 80’).

Gólok: Robinho (9’), Messi (23’).