Cesc helyett Bartra a spanyol keretben

Fábregas egy hétig lesz harcképtelen | Elsõ meghívója a védõnek

Az FC Barcelona spanyol középpályása, Cesc Fábregas, aki a Betis ellen 4-1-re megnyert idegenbeli bajnoki találkozón duplázni tudott, kisebb térdsérülést szenvedett, aminek következtében egy hétig nem számíthat rá ’Tata’ Martino vezetõedzõ. Fábregas így nem csatlakozik a spanyol válogatott keretéhez sem, helyére a fiatal Marc Bartrát hívta be Vicente del Bosque szövetségi kapitány.

Cesc a második gólja után érzett komolyabb fájdalmat a jobb térdében, nem sokkal ezután váltotta õt Sergi Roberto. Hétfõn tüzetesebben megvizsgálták a csapat orvosai a játékost, és kiderült, hogy Fábregas jobb térdében a keresztszalagok meghúzódtak, így nagyjából egy hétre harcképtelenné vált a játékos.

Fábregas ott volt a spanyol válogatott keretében, mely napokon belül elõbb Egyenlítõi-Guineával, majd Dél-Afrikával fog megmérkõzni, ám a sérülése fényében természetesen nem fog csatlakozni a válogatotthoz. Vicente del Bosque szövetségi kapitány pedig úgy döntött, hogy a középpályás helyére Marc Bartrát hívja be, aki a korosztályos válogatottal való sikerek után elsõ alkalommal kap meghívott az aktuális világbajnoki címvédõ keretébe.

A válogatott játéknapnak köszönhetõen Fábregasnak – ideális rehabilitáció mellett – nem kell egyetlen egy mérkõzést sem kihagynia klubjában.