Keserédes három pont: 1-4

Messi és Cesc is megsérültek | Csúcson az effektivitás

A Barcelona simán, 4-1-re gyõzött a Betis ellen a Liga 13. fordulójában, még ha sokáig nem is volt ilyen egyértelmû ez a mérkõzés. A Betis példás hozzáállással végig bátran, támadó felfogásban játszott, eleinte hosszan be is szorította a Barçát, de miután Valdés óriási bravúrokkal megmentette a csapatot, sikerült gólokat szerezni és megnyerni a meccset. Lionel Messi azonban megsérült, így hiába a három pont, örömre nincs ok.  

A Betis hozzáállásáról sok csapat példát vehetne a foci világából, az más kérdés, hogy az eredményességet tekintve végül nem jött be a zöld-fehérek számítása. A déliek különösen a meccs elsõ 30 percében voltak veszélyesek, Valdésnek többször is rendkívüli bravúrokat kellett bemutatnia, hogy ne szerezzék meg a vezetést, az idõ azokban a Barcelonának dolgozott.

A rendkívül rossz talajú pályán eleinte kétségkívül nem találta a helyét Tata Martino együttese, de a Betis nem bírta olyan sokáig erõvel a határozott letámadást. Valdés nélkül ugyan másként festett volna az eredmény, de így a félidõ hajrájában Neymar és Pedro góljai már biztos vezetést értek. A 35. percben Song kiváló mélységi labdájával Fábregas lépett ki, középen Neymarnak már nem volt nehéz dolga, majd két perccel késõbb Pedro a saját térfelérõl indulva jutott el gólhelyzetig, és lõtt végül gyönyörûen a hosszú sarokba.

A Betis ezt követõen sem változtatott a hozzáállásán, gólokat akart lõni, ennek szellemében tovább támadott, voltak is veszélyes lehetõségei, de így óhatatlanul sokszor föllazult a védekezése. Pedro és Neymar elõtt is adódtak további nagy lehetõségek, amikor csak kevésen múlt egy újabb gól.

A második félidõ is lüktetõ játékot hozott, a Betis nem törõdött bele a vereségbe, ám a védekezése rendre fellazult, amit két Fábregas-góllal meg is büntettek a vendégek. A 63. percben elõbb Iniesta adott kiváló mélységi passzt Montoyának a baloldalon, a középre adást csak a kapuba kellett tessékelnie a középpályásnak, a 79. percben pedig egy jobboldali beadást fejelt a kapuba a baloldali kapufa segítségével. Ennél a jelenetnél egyébként meg is sérült a térdén, ami Messi esetéhez hasonlóan nem egy pozitív fejlemény – részletes vizsgálatokat rajta is hétfõn végeznek.

A ráadás perceiben Alvessel szemben büntetõt ítélt a játékvezetõ egy visszahúzási kísérletért, a tizenegyest Jorge Molina a kapuba vágta, így legalább a becsületgólját megszerezte a Betis, a vége 1-4.

A Barcelona tehát kihasználta az Atlético Madrid vasárnapi botlását, a Colchonerók 1-1-es döntetlent játszottak a Villarreal otthonában, így a két csapat közötti különbség 3 pontra nõtt. A Barça nem brillírozott, de ezúttal is nagyon hatékony volt. Messi újabb sérülése sokba kerülhet…

Real Betis – FC Barcelona: 1-4 (0-2)
Sevilla, Benito Villamarín
50.000 nézõ
Vezette:
González González

Betis: Sara, Steinhöfer, Caro, Jordi Figueras, Nacho, Xavi Torres, Nono (Matilla 75’), Vadillo, Verdú (Chuli 63’), Juan Carlos (Didac Vilá 67’) és Jorge Molina.

FCB: Valdés; Alves, Puyol, Bartra, Montoya; Song, Xavi, Cesc (Sergi Roberto 80’), Pedrito, Messi (Iniesta 22’) és Neymar (Tello 74’).

Gólok: Neymar (35’), Pedro (37’), Cesc (62’ és 79’), illetve J. Molina (90+1’).