„Az emberek jobban élvezik a játékunkat, mint azt az újságírók hiszik”

Martino kiemelte Iniestát | Sergi Roberto és Traoré a jövõ sztárjai

Tata Martino elégedetten nyilatkozott a Granada elleni, szombat délutáni gyõzelem után, kiemelve, hogy a Barça kissé megváltozott játékstílusa talán jobban tetszik a közönségnek, mint azt a média képviselõi hiszik. Emellett az argentin edzõ dicsérte Sergi Robertot és Adama Traorét is, akikben a jövõ vezetõ játékosait látja.

A szurkolóknak tetszik a felfrissített stílus

„A játékosok jó mérkõzésen vannak túl, de tovább dolgozunk azon, hogy még jobb teljesítményt nyújtsunk és még több örömet okozzunk a szurkolóknak. Viszont azt hiszem, az emberek jobban élvezik a ’showt’, mint azt az újságírók kommunikálják. Az az elsõdleges célunk, hogy megnyerjük a találkozókat. Én egy jó Barcelonát láttam. Talán az én fogalmaim a jóról mások, mint a tiétek (az újságíróknak címezte ezen szavait – a szerk.).”

Iniesta és a jövõ generációja

„Andrés egy olyan játékos, aki mindenre képes (A csapatkapitány elsõ tizenegyes gólját szerezte a Barçában – a szerk.).”

A fiatalok

„Sergi Roberto teljesítménye nem függ össze a játékpercekkel. Valószínûleg õ lesz a jövõ csapatának vezére. Már most nagyon fontos játékos, bárcsak adhatnék neki több lehetõséget.”

„Adama Traoré nagy tehetség, minden adottsága meg van ahhoz, hogy a klubban játsszon. Nem szokványos, hogy egy tizenhét éves srác a felnõtt csapattal tréningezik, és pályára is lép.”