Piqué: „Ez borzasztó volt, erre nincs kifogás”

Puyol: „Ilyen játékkal nehéz meccset nyerni…” | Mix zóna

Az FC Barcelona két saját nevelésû labdarúgója, Gerard Piqué és Carles Puyol is rendkívül kritikusan nyilatkozott a csapat hollandiai veresége után. Piqué és Puyol talán még keményebben fogalmaztak, mint Martino vezetõedzõ; elõbbi szerint a Barça sosem futballozhat így, utóbbi pedig azt mondta, hogy egyszerûen szétfutották õket az Ajax játékosai. 

Piqué:

„A legrosszabb elsõ félidõ volt, amit valaha is játszottunk. Borzasztó volt, erre nincs kifogás. A második játékrészben pedig még emberelõnyben sem tudtunk gólhelyzeteket kialakítani. Erre nincs mentség, javulnunk kell, és sokat foglalkozni azzal, mit rontottunk el. A Barcelona nem nyújthat magáról ilyen képet.”

Puyol:

„Ha Európában nem ugyanazzal az intenzitással játszol, mint az ellenfeled…”

„Igen, úgy gondolom, hogy sokkal dinamikusabbak voltak, minden labda az övék volt. A Bajnokok Ligájában ezt senki sem engedheti meg magának. Az volt a célunk, hogy nálunk legyen a labda, de az ellenfelünk is tudja, hogyan kell ezt játszani. Ha nem ugyanazzal az intenzitással játszol, az ellenfeled föléd fog nõni.”

„Minden párharcot megnyertek, labda nélkül pedig sokkal agresszívebbek voltak, mint mi. Ilyen játékkal nehéz meccset nyerni.”

„Tudom, mit kell megjátszania egy szélsõnek, de egyszerûen rossz voltam, nem vagyok elégedett magammal. Finoman szólva sem ez volt a legjobb napom, és nem azért nem teljesítettem jól, mert a szélsõ hátvéd posztján kellett játszanom.”