Messi teljes értékûen edzett

A reptérrõl egyenesen az edzõpályára ment | Valdés is teljesen felépült

A lehetõ legpozitívabb fejleményekkel kezdõdött az FC Barcelona labdarúgócsapata számára a 2014-es esztendõ, miután Gerardo ’Tata’ Martino a gárda csütörtök esti tréningjén már Leo Messivel is számolhatott. Az argentin teljes értékû edzésmunkát tudott végezni a sérülése és dél-amerikai rehabilitációja után elõször, és csakugyan örülhet Victor Valdés is, aki a felépülése mellett már az orvosi engedélyt is megkapta a játékra.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy Messi rehabilitációját, mely nagy részére Argentínában került sor, tökéletesnek nyilvánították az orvosok, és a játékos sérült combizma a vizsgálatok alapján teljesen meggyógyult.

Az argentin játékos ennek tudatában a délutáni, Barcelonába való megérkezése után a reptérrõl egyenesen az edzõközpontba ment, ahol teljes értékûen tudott is dolgozni. Természetesen arra, hogy az orvosi engedélyt is megkapja a játékra, még várnia kell Messinek, ám ez komplikációk nélkül nyilvánvalóan csak napok kérdése lehet. Messi visszatérésének az idõpontját illetõen inkább az lehet a kérdõjel, hogy miben gondolkozik a játékos és a szakmai stáb: már a hétvégi, Elche elleni mérkõzésben vagy inkább a jövõ heti kihívásokban, amikor is a Barça a Getafe és az Atlético Madrid ellen lép pályára.

A foglalkozás másik nagy pozitívuma, hogy Victor Valdés megkapta az orvosi engedélyt a játékra, így Martino vezetõedzõ mostantól ismét számíthat a sérülése miatt nyolc találkozót kihagyni kényszerülõ kapusára. Amint az ismeretes, Valdés a spanyolok dél-afrikai barátságos találkozóján sérült meg nem egészen két hónapja.

A tréningen egyébként rengeteg fiatal részt vett, az elsõ keretbõl pedig komolyabb hiányzóként csak Dani Alves neve jegyezhetõ fel, mivel a brazil szélsõ belázasodott a mai napra, így õ sem a délelõtti, sem a kora esti edzésen nem tudott dolgozni.