„Az Atlético Európa egyik legjobb csapata”

A játékosok jónak minõsítik az idegenbeli döntetlent | Nem volt területük

A Barcelona játékosai elégedetten nyilatkoztak az Atletico elleni, idegenben elért döntetlen után. Mindannyian kiemelték, hogy egy nagyszerû formában lévõ ellenféllel kellett felvenni a versenyt, és ennek fényében a döntetlen egyáltalán nem tekinthetõ csalódásnak.

Cesc Fábregas

„Jó teljesítményt nyújtottunk: az Atletico védelmét már a saját területükön nyomás alá tudtuk helyezni. Kijelenthetjük, hogy elõre léptünk, a madridiak Európa egyik legjobb formában játszó együttese, nagyszerûen védekeznek. Tudtuk, hogy nagyon kemény meccs lesz, és minden valószínûség szerint nem a szép játékról lesz majd emlékezetes. Nagyon versenyképesek vagyunk, akármilyen felállásban kezdünk is, én személy szerint fizikálisan jól érzem magam, magabiztos vagyok.”

Xavi

„Az Atletico Madrid nagyon összetett csapat, jól dolgoztak együtt, jelenleg Európa egyik legjobb klubja. Mi irányítottuk a mérkõzést, de nem alakítottunk ki túl sok helyzetet. Ennek ellenére nagyon intenzív meccs volt. Az utolsó negyedórában betalálhattunk volna, de az Atlético megmutatta, milyen nagyszerû csapat.”

„Messi és Neymar keményen edzenek, és nagyon fontos tagjai a csapatnak.”

„A madridiak stílusa nagyban eltér a miénktõl, de õk is kiválóan dolgoznak: fizikailag nagyon erõsek, nem hagynak területet az ellenfélnek, és nehéz ellenük helyzeteket kialakítani.”

Sergio Busquets

„Nem vagyunk boldogok a döntetlennel, hiszen mi vagyunk a Barça, és mindenhol gyõzni szeretnénk, de látva a mérkõzés alakulását, igazságosnak érzem a döntetlent.”

„Nagy erõket mozgósítottunk a gyõzelem érdekében, egyedül a gól hiányzott a játékunkból.”

„Nehéz az Atletico Madrid ellen játszani, szinte lehetetlen volt szabad területeket találni, mert erõsen védekezõ felfogásban léptek pályára.”

„Nagyon intenzív meccs volt, megpróbáltuk megszerezni a három pontot, de nem tudtunk helyzeteket kialakítani.”

Gerard Piqué

„Nehéz pályán játszottunk, és úgy hiszem, jó eredményt értünk el, mert az ellenfelünk egy nagyszerû csapat. Nem játszottunk rosszul, nálunk volt a labda, nem is tudtak sok helyzetet kialakítani, és nem hagytuk, hogy lekontrázzanak minket. Nagyon nehéz gólhelyzeteket teremteni az Atlético ellen, pláne, ha ilyen jó formában vannak. A Barçának mindenhol a három pont megszerzése a cél, de látva az összecsapás alakulását, elégedettek lehetünk az egy ponttal. A madridiak a bajnokság végéig harcban lesznek, sok van még hátra, a szezon nagyon hosszú.”

„Sok kérdõjel merült fel a középsõ védõk kapcsán. De ha jól mennek a dolgok, az azt jelenti, hogy mindenki koncentrált – ez csapatmunka.”

Pedro

„Elégedettek vagyunk, mert az elejétõl fogva a kezünkben volt a meccs, tudtuk, hogy nem kaphatunk ki. Voltak lehetõségeink, de nem tudtuk õket gólra váltani. A Vicente Calderón nagyon nehéz terep, a szurkolók nagyon fel voltak tüzelve, ami segítette az Atleticót, ezért is nagyon fontos ez a pont. A menedzser megadja nekem a lehetõséget, és én jól érzem magam.”