Messi ismét varázsolt: 0-2

Sima visszavágó, összesítésben 6-0 | Neymar megsérült

A Barcelona idegenben is legyõzte a Getafét a Kupa nyolcaddöntõjénak visszavágóján, két Messi-góllal 2-0-ra nyert, így összesítésben 6-0-val továbbjutott a legjobb nyolc közé. A katalán tizenegy ugyan nem játszott végig fölényben Madridban, de a helyzeteit hatékonyabban használta ki, köszönhetõen elsõsorban Lionel Messinek, aki ezúttal is bizonyította, hogy a sérülése után nincs rossz formában. A negyeddöntõvel már a jövõ hét közepén folytatódik a kupasorozat a Levante ellen.

Tata Martino meglepetésre a kezdõ együttesbe jelölte Lionel Messit és Neymart is a Getafe ellen, így összességében egyáltalán nem lehetett azt mondani, hogy a szakember nem vette volna elég komolyan a visszavágót – hiába a 4-0-s elõny.

A meccs intenzív volt, a Getafe mindent megtett, hogy gólokat szerezzen, és néhány esetben el is jutott helyzetekig. Pintónak a meccs talán legnagyobb védését kellett bemutatnia a 18. percben, amikor egy nagyon szép támadás végén Juan Rodríguez lövését hárította.

A Barcelona irányította a játékot, többet tartotta magánál a labdát, de voltak idõszakok, amikor nem tudott nem tudott eljutni a hazai kapuig. A találkozó fõ negatívuma Neymar sérülése volt, a brazil ugyanis a 22. percben rosszul lépett, kifordult a jobb bokája és le kellett cserélni.

A vezetést a játékrész hajrájában sikerült megszerezni; a labda kikerült a baloldalra, Tello középre adását Messi csak megtoldotta, így a hosszú sarokba talált.

A második félidõben sem adta föl a harcot a Getafe, de ritkábban tudott tiszta helyzetekig eljutni, míg a Barcelona az elsõ félidõhöz hasonlóan idõnként kialakított helyzeteket, és ezek közül egyet ismét ki tudott használni. A 63. percben Leo Messi elõbb a tizenhatos elõterében vert meg egy védõt, majd átjutott egyszerre a több játékosból álló falon, végül elvitte a játékszert a kapus mellett és a hálóba lõtt. Gyönyörû megoldások, 2-0!

A Getafe attól függetlenül, hogy reménytelen volt a helyzete, végig küzdött, Colunga révén volt jelentõs szépítési lehetõsége is. A Barcelona nem tudott dominálni, más kérdés, hogy a védekezése az esetek többségében jól mûködött, Marc Bartra ezúttal is magabiztos volt a tengelyben. A fiatalok közül illik kiemelni Cristian Tellót is, aki szintén aktív volt, sok támadásban részt vett.

Leo Messi a hajrában is nagyon akart gólt lõni, a 85. percben is egyedül megverte a hazai védelmet, de hiába nézte ki magának a jobb alsó sarkot, Codina lábbal nagyot védett.

Végül maradt a 0-2, ami azt jelenti, hogy a Barcelona 6-0-s összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a Levantéval játszik.

Getafe – FC Barcelona: 0-2 (0-1)
Madrid, Coliseum Alfonso Pérez
12.000 nézõ
Vezette: Gil Manzano

Getafe: Codina; Arroyo, Rafa, Alexis (Lisandro 36′), Lago; Lacen, Rodríguez (Diego Castro 65’); Lafita, Sarabia (Pedro León 61’), Castro; Marica.

Barcelona Pinto, Alves, Puyol, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Cesc (Xavi 70’), Messi, Neymar (Alexis 27’) és Tello

Gólok: Messi (44’, 63’).