„Nem hibáztathatom a csapatomat”

Martino nem aggódik a döntetlen miatt | Hosszú még a Liga

Nem lengte körül a világvége-hangulat Gerardo Martino sajtótájékoztatóját a Levante elleni, 1-1-es döntetlennel végzõdõ mérkõzést követõen. Az argentin szakvezetõ szerint játékban nem esett vissza a Barça, és ez a legfontosabb. Mint elmondta: alapvetõen az ehhez hasonló mérkõzéseket többnyire megnyeri a csapat, de a hosszú szezon során elõfordulnak a pontvesztések. A Liga hosszú, és a további 18 forduló alatt még sok meglepetés érheti az élcsapatokat.

A játékkal nem volt gond

„Ezen a napon a befejezések nem sikerültek. Nem aggasztó ez a döntetlen a jövõre nézve, ha figyelembe vesszük, hogy a szezon elején úgy nyertük a meccseket, hogy nem játszottunk jól. Most az ellenkezõje történt, az eredmény egy kicsit negatív, de a játékkal nem volt probléma. Ha játékban estünk volna vissza, akkor amiatt jobban aggódnék, mert úgy kevesebb esélyünk lenne a céljaink elérésére. Ezt a meccset el kell felejteni, mert az ilyeneket tízbõl kilencszer megnyerjük.”

„A bajnokság nagyon szoros, 18 forduló van még hátra, biztosan lesznek még meglepetések.”

A kapu elõtt rossz döntéseket hoztak

„Nem hibáztathatom a csapatomat. A játék képe alapján nem döntetlent érdemeltünk, egyszerûen nem volt szerencsénk ma. Az olyan napokon, mint amilyen a mostani is volt, egyszerûen nem találjuk a jó megoldásokat. Kintrõl és bentrõl is próbálkoztunk, mindhiába. A Levante kapusa remek volt, nagyszerû teljesítményt nyújtott az egész mérkõzésen. Azzal nem értek egyet, hogy nem a megfelelõ színvonalon futballoztunk.”

„Az elsõ félidõben nem volt meg a kellõ mélység a játékunkban, de jól forgattuk a Levante védelmét. A második játékrészben, ahogy az ellenfelünk is fáradt, egyre több helyzetünk volt.”

Sokat javult a Levante

„Taktikailag nem sokat változtatott a Levante az elsõ meccshez képest. Akkor jobban tudtunk presszionálni. A Levante ezen a meccsen többször jutott kontralehetõséghez, nagyon sokat javultak az odavágóhoz képest.”