Esõ és gólesõ: 5-1

9-2-vel ütötték ki a Levantét | Elõdöntõben a Kupában

Pusztán egy tét nélküli gálameccsé vált a kupa negyeddöntõ visszavágója a Barcelona és a Levante között, miután a Barça az idegenbeli 4-1 után a Camp Nouban 5-1-re gyõzte le a valenciai együttest, mellyel nem mellesleg a Ligában nem bírt el nemrégiben. Ugyan ezúttal is hátrányba kerültek Fábregasék, de bõven volt muníciójuk a válaszra, így végül Adriano, Puyol, Alexis és Cesc találataival alakult ki a végeredmény.

Miután Barcelonában szakadó esõ fogadta a csapatokat, különösen kevés, mindössze 25 ezer nézõ látogatott ki a Camp Nouba, minden bizonnyal sok bérletes is inkább úgy döntött, megelégedik azzal, ha a televízión keresztül nézi meg a visszavágót. Túlságosan nagy izgalmakra ugyanis nem lehetett számítani a 4-1-es odavágó tükrében, különösen úgy, hogy egyik csapat sem a legerõsebb csapatát küldte pályára.

Ezzel együtt az elsõ félidõben máris három gólnak tapsolhatott a közönség, mindhármat Barcelona játékos szerezte, csakhogy akadt ezek között egy öngól is. A Barça bár nagy lendülettel kezdett, és úgy tûnt, hamar gólt szerezhet, a 9. percben mégis hátrányba került. Az állított játékhelyzetek köztudottan gondot okoznak a Barçának, ezúttal is így volt, bár most különösen pechje volt Pinto kapusnak, aki nem számíthatott arra, hogy Vyntra Sergi Robertóra fejeli a labdát, akirõl pont a bal kapufa mellett a kapuba jut a labda. Nagyon szerencsétlen gól és kezdés.

A Barcelona ezzel együtt uralta a játékot, és bár nem játszott igazán jól, azt érezni lehetett, hogy a fölénye idõvel gólt eredményez. A 28. percben aztán Adrianóhoz került vissza a labda egy kevésbé fantáziadús támadás során, õ 25 méterrõl lõtt, és gyönyörûen talált a hosszú sarkba.

Az egyenlítés után mintegy negyedórát kellett várni a vezetésre, a 44. percben egy szögletet követõen a rövid saroknál érkezõ Puyol a hosszú sarokba fejelte játékszert.

Szünetben így már a Barcelona vezetett, és a folytatásban a szerencse is némileg mellé pártolt.

Az 50. percben Tello indította be üres területre Montoyát, a jobbhátvéd középre adását nem tudta fogni Jiménez kapus, így az érkezõ Alexisnek csak egy méterrõl kellett a hálóba továbbítania. Két perccel késõbb is a chilei volt eredményes, és ezúttal sem kellett csodát tennie a gólért: Tello tizenhatoson kívüli lövése megpattant egy védõn, Jiménez még bravúrral a felsõ lécre védett, de a kipattanóra lassan reagált, Alexis megelõzte és belõtte a negyedik hazai gólt.

Az ötödik gól Fábregas nevéhez fûzõdik, aki a 68. percben magának alakította ki a lövõhelyzetet a tizenhatoson belül, ráadásul ballal próbálkozott, de Jiménez kapus errõl a kevéssé erõs lövésrõl is lemaradt. 5-1!

Az elõdöntõben a Real Sociedad vagy a Racing Santander jön, a baszkok esélyei lényegesen jobbak. A másik ágon Atlético Madrid – Real Madrid párharcot rendeznek.

FC Barcelona – Levante UD: 5-1 (2-1)
Összesítésben: 9-2
Barcelona, Camp Nou
25.551 nézõ
Vezette:
Undiano Mallenco

Levante: Javi Jiménez;, Nikos, Juanfran, Vyntra, Nagore; Camarasa, El Adoua, Sergio, Rubén (César López 72’), Pedro Ríos és Ángel (Pallardo 59’).

FCB: Pinto; Montoya, Adriano, Puyol, Bartra; Song, Sergi Roberto, Iniesta (Pedro 46’); Alexis (Mascherano 78’), Cesc (Afellay 70′) és Tello.

Gólok: Sergi Roberto (9’ öngól), Adriano (28’), Puyol (44’), Alexis (50’, 52’), Fábregas (68’).