Négy gól a védelem tragédiájára: 1-4

Gyenge produkció | Csak Messi varázsolt Sevillában | Újra élen

4-1-es gyõzelmet aratott a Barcelona a Liga 23. fordulójában a Sevilla vendégeként. A katalánok silány teljesítményt nyújtottak az egész mérkõzés alatt, a védelem a szokásosnál is gyengébben szerepelt, de a szerencsének is köszönhetõen végül simán gyûjtötték be a három pontot. A vezetést még a Sevilla szerezte meg a mérkõzés elején, ám Sánchez egy jókora lesállást követõen egyenlített, majd Messi biztosította be a gyõzelmet. A végeredményt a csereként beálló Cesc Fábregas állította be, a meccs összképét tekintve viszont korántsem lehet elégedett ’Tata’ Martino.

A Barcelona azzal a tudattal lépett pályára a Sánchez Pizjuán stadionban, hogy ha nyer, akkor visszaszerzi a múlt héten elveszített elsõ helyét a Ligában, az Atlético Madrid ugyanis nagy meglepetésre kikapott Almeriában.

’Tata’ Martino csak néhány helyen módosított a kezdõcsapatában, visszatért Iniesta, a két eltiltottat, Mascheranót és Albát pedig Montoya és Bartra helyettesítette a védelemben.

Álmosan kezdte a mérkõzést a katalán együttes, a Barcelona gyakorlatilag a hazaiak tizenhatosáig sem jutott el. A Sevilla bátran játszott, melynek a 15. perc végén meg is lett az eredménye: egy szép összjátékot követõen Alberto Morenóhoz jutott a labda, aki tiszta helyzetbõl lõhetett. Labdája megpattant a blokkolni igyekvõ Bartrán, akirõl végül a kapuba jutott a labda. 1-0, hidegzuhany Messiéknek.

A Barcelona ezt követõen sem találta a meccs ritmusát, gyámoltalanul futballozott, mindent összevetve pedig a Sevilla közelebb állt elõnye növeléséhez, mint a katalán gárda az egyenlítéshez.

A 34. percben mégis egalizált a Barça. Messi egy szabadrúgást követõen ívelt Sánchez fejére, aki lesállásból mozdult ki a védelembõl, és csúsztatta a labdát Beto kapujába. 1-1, egyáltalán nem megérdemelten, de felzárkózott Martino együttese.

Az egyre szakadó esõben aztán tíz percen belül meg is fordította a meccset a Barcelona. Egy szép kontratámadást követõen Messi indult meg középen, majd tálalt Pedróhoz, aki gyorsan centerezett, az argentin pedig miután felpörgette a labdát, kilõtte a hosszú alsót. 1-2, a semmibõl szerzett vezetést a Barça!

A második félidõben is inkább a Sevilla jutott lehetõségekhez, a katalán védelem finoman szólva is átjáróházhoz hasonlított, de a befejezéseknél pontatlanok voltak az andalúzok. Ezt pedig meg is bosszulta a Barça támadóegysége. Iniesta futott el a bal szélen a még rendezetlen sevillai védelemmel szemben, és passzolt volna a jobb oldalon érkezõ Alexishez. Messi azonban lecsapott a labdára, és újabb nagyszerû egyéni alakítással küldte a labdát Beto hálójába: 1-3, ismét váratlanul érkezõ katalán gól.

A Sevilla hiába próbálkozott, a Barcelona ma a gyenge teljesítménye mellett olyan napot fogott ki, mikor nagyrészt minden szituációból jól jött ki.

Végül 4-1-re nyert a Barça, ugyanis az utolsó percekben betalált a csereként bejött Fábregas is. A spanyol válogatott középpályás egy szép akció végén, Sánchez passza után emelte át a Sevilla kapusát.

Aki nem látta a meccset, nyugodtan konstatálhatta, a Barcelona végre visszatért a helyes útra, és ezzel együtt visszavette a vezetõ helyét a Ligában. Aki viszont látta, tudja: ez a csapat, és fõként a védelem nagyon messze van a csúcsformától és az európai élmezõnytõl…

Sevilla FC – FC Barcelona  1-4 (1-2)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán
25.000 nézõ
Vezette:
Gil Manzano

Sevilla: Beto, Diogo, Pareja, Fazio, Alberto Moreno, Iborra (Trochowski 64’), Rakitic, Carriço, Vitolo (Jairo 78’), Gameiro (Cheryshev 64’), Bacca

Barcelona: Valdés, Montoya, Piqué, Bartra, Adriano, Song, Xavi (Busquets 83’), Iniesta, Pedro (Fábregas 73’), Alexis Sánchez (Sergi Roberto 89’) és Messi

Gólok: Alberto (15’), illetve Alexis Sánchez (34’), Messi (44’, 56’), Fábregas (88’)