Piqué: „Most nem lesz olyan feszült, mint 2011-ben”

A Real Madrid számukra extra motivációt jelent | Még élnek mindenhol

Az FC Barcelona katalán középhátvédje, Gerard Piqué érthetõen boldogan és elégedetten nyilatkozott azok után, hogy a Barça szerda este bejutott a Király Kupa döntõjébe a Sociedad elleni 1-1-es visszavágót követõen. Piqué úgy véli, a Real Madrid elleni finálé nem lesz olyan feszült, mint a 2011-es, elárulta, hogy õ személy szerint örül a Klasszikus létrejöttének, illetve hangsúlyozta, hogy az a meccs még nagyon messze van.

„Nem tudom, hogy visszatértünk-e a helyes útra, de azt igen, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottunk egy kiváló együttes ellen már a meccs elejétõl fogva. Mindhárom sorozatban érdekeltek vagyunk, a Király Kupa döntõjében pedig a Real Madrid lesz az ellenfelünk, ami rendkívül motivál bennünket. Ez egy adalék a számunkra. Meg akarjuk nyerni a finálét.”

Klasszikus a Copa del Rey döntõjében

„Biztos vagyok benne, hogy nem lesz olyan feszült, mint amilyen volt 2011-ben. Nagyon élvezetes és küzdelmes találkozó lesz két nagy múltú klub között, mi pedig megpróbáljuk majd legyõzni õket. Remélhetõleg – ellentétben a 2011-es esztendõvel – most sikerülni is fog, mert a döntõbe azért jutsz be, hogy megnyerd azokat.”

A színvonal nem csökkenhet

„Így kell minimum teljesítenünk minden összecsapáson, mert mostantól kezdve minden egyes meccs egy döntõ, ahol már nem lehet hibázni. Ez a csapat mindenre képes.”