Gólzáporral a jövõ hétnek: 6-0

A Rayo nem volt ellenfél | Bombagóllal tért vissza Neymar

Könnyed edzõmeccsként abszolválta a Rayo Vallecano elleni hazai bajnoki mérkõzését a Barcelona a Liga 24. fordulójában. A katalánok Adriano révén már az elsõ percekben vezetéshez jutottak, majd Messi félidõ elõtt szerzett gólja után a vendégek teljesen feladták a meccset. A második játékrészben már a helyzeteké és a góloké volt a fõszerep: gyorsan gálát varázsolt a Camp Nouba a Barça. Remek hír, hogy szûk 30 percet kapott a visszatérõ Neymar is, sõt, bombagóllal jelezte: lehet rá számítani. A fõpróba jól sikerült, kedden a City ellen bizonyíthatnak igazán Messiék.

’Tata’ Martino végül csak a hátsó alakzatban változtatott az elõzetesen várt kezdõcsapatához képest, így kerülhetett be az együttesbe Puyol és Adriano is, érdekesség viszont, hogy Bartra még a kispadra sem ülhetett le szombat este a Camp Nouban.

A katalán együttes, és fõként a balhátvéd, Adriano nem sokat tétlenkedett, rögtön a második percben magához ragadta a kezdeményezést. A brazil szépen csatlakozott a támadáshoz, és jó 16 méterre a kaputól, éles szögbõl lõtte ki Rubén kapuját. 1-0, tipikus, már-már a névjegyévé váló Adriano gól az elsõ percekben.

A következõ percektõl kezdve is kézben tartotta a meccset a Barcelona, nagy kedvvel játszott, és Messi, majd Pedro révén egy-egy kapufát is lõtt. Mindezek mellett azért a katalán védelem is megingott párszor, és akadtak gólszerzési lehetõségei a Vallecanónak is, de az mindenképpen pozitívum volt, hogy a támadósor nagy kedvvel futballozott.

A félidõ végéhez közeledve is voltak esélyei a Barçának, és a 36. percben meg is duplázta elõnyét. Egy fõvárosi labdavesztést követõen Cesc Fábregas ugratta ki Leo Messit, aki a kapujából kifutó Rubén fölött zseniális mozdulattal ívelte át a labdát. 2-0, a Barçának tehát sikerült növelnie az elõnyét a félidõ elõtt.

A második játékrész elején újra beköszönt a Barcelona, ezúttal Alexis Sánchez jeleskedett. A Rayo katasztrofális védekezésének köszönhetõen senki nem figyelt a jobb szélen egyedül maradt chileire, aki Messi szemfüles passzát értékesítette higgadtan. 3-0, akinek lettek volna még kétségei a három pontot illetõen, azok is megnyugodhattak.

Nem sokkal késõbb is csak kapkodta a fejét a Rayo védelme: Iniesta szenzációsan kényszerítõzött Fábregasszal, aki egyedül találta magát szemben Rubén kapussal, ám a középpályás inkább centerezett Pedro felé, aki nyugodtan guríthatta be az üres kapuba a labdát. 4-0, szétesett a Rayo.

A 62. percben aztán újra üdvrivalgásban törhetett ki a Camp Nou közönsége, ugyanis Pedro helyett pályára léphetett a szûk egy hónapig sérüléssel bajlódó Neymar is. Jó hír, hiszen közel 30 percet kaphatott ’Tata’ Martinótól.

A Barcelona a folytatásban is azt csinálhatott a pályán, amit csak akart, Messi Sánchez passzából kerülhetett szembe a vendégkapuval, és lõtte ki a bal hosszú sarkot. Ezzel már 5-0 állt az eredményjelzõn, a meccs megkoronázásaként  pedig Neymar is betalált a legvégén: a 88. percben szépen indult meg a brazil a kapu felé, majd remek ütemben tüzelt a hosszú felsõ sarokba, ezzel beállítva a 6-0-s végeredményt.

A Barcelona remek fõpróbán van túl, gólgazdag meccset játszott, tele játékkedvvel, amellyel biztosan a táblázat élén marad a fordulót követõen is. Kedden irány Manchester, amely kulcsfontosságú lesz a szezon hátralevõ részére nézve.

Itt az idõ a csúcsformára.

FC Barcelona – Rayo Vallecano 6-0 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
74.517 nézõ
Vezette:
Martínez Munuera

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol (Mascherano 69’), Adriano; Busquets, Iniesta, Cesc; Alexis, Messi (Tello 74’), Pedro (Neymar 62’).

Rayo: Rubén; Arbilla (Tito 40’), Saúl, Zé Castro, Mojica; Baena, Trashorras; Falque, Bueno (Viera 62’), Rochina; Larrivey (Longo 73’)

Gólok: Adriano (2’), Messi (36’, 68’), Alexis Sánchez (52’), Pedro (56’), Neymar (88’)