‘Tata’: „Pár napja még a Valencia nyert…”

Óva intett az elbizakodottságtól | Beszélt a véleményes szituációkról is

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Gerardo ’Tata’ Martino nem tartja lefutottnak a párharcot együttese 2-0-s manchesteri gyõzelme után sem, noha azt elismerte, hogy a kétgólos elõny birtokában nyugodt lehet csapata. Martino figyelmeztetett, hogy pár nappal ezelõtt még a Valencia gyõzte le a Barçát, ez a City pedig nagyon komoly csapat ahhoz, hogy lebecsüljék.

„Nem vagyunk még biztonságban, de tény, hogy nyugalmat érzek az elsõ meccsen elért gyõzelmünk tudatában. Megnyertük a 180 perces párharc elsõ 90 percét, a második találkozóra pedig úgy fogunk kimenni, mintha 0-0-ról kezdõdne a találkozó. A továbbjutásunk csakis akkor válik biztossá, ha ehhez hasonló eredményt érünk el Barcelonában is.”

„Mindig is a gyõzelemben gondolkodtunk, ezért küzdöttünk, és végül elértük. Mind az elsõ, mind a második játékrészben volt 10 perc, amikor a City fölénk kerekedett, a második félidõben ekkor volt is két helyzete. Innen folytatjuk, még nincs lefutva semmi sem.”

Nem szabad hátradõlni

„Egy ilyen teljesítmény után is vannak javítandó dolgok, hiszen ne feledjük, hogy pár napja még a Valencia gyõzött le bennünket hazai pályán. A City továbbra is egy nagyon erõs ellenfél, amelyre figyelni kell. Az egyetlen dolog, amit elértünk, az nem más, mint hogy elõnyt szereztünk, de amint mindenki emlékszik rá, a City hazai pályán kikapott a Bayerntõl, majd elutazott Németországba, és nyert. A visszavágón is maximális koncentráltsággal kell majd játszanunk.”

A letámadás

„Fernandinho játékára számítottunk, hiszen így Touré szabadabb szerepkörben futballozhat. Messivel kapcsolatosan csak annyit szeretnék kiemelni, hogy Leo nagy erõfeszítéseket mozgósított a labda visszaszerzésében, nagyon elkötelezett volt. Az egész csapat nagyon stabil teljesítményt nyújtott.”

Pedro kihagyása

„Amikor három támadóval játszunk, egy kissé más a játékunk, mintha a mai felállásban állunk fel négy középpályással. Azért döntöttem így, hogy többet birtokoljuk a labdát.”

Véleményes szituációk

„Nekem azt mondták, hogy a Leo elleni szabálytalanság talán a büntetõterületen kívül történt, ám ezzel ellentétben jogtalanul vették el tõlünk Piqué gólját, mert Fábregas nem volt lesen. Én általában nem beszélek, vagy csak nagyon keveset beszélek a játékvezetõkrõl, mert ez sehova sem vezet. A csapatommal foglalkozom, és azzal, miben tudunk még javulni.”

Javulni még most is lehet

„Minden egyes összecsapáson jobban kell játszanunk, hogy megnyerhessük az adott mérkõzést. Hogy mit beszélnek kívül, az egyáltalán nem érdekel, ha odafigyelnék ezekre a hangokra, az csak idõpocsékolás lenne. Nagyon sok meccsünk van még hátra.”