Számokban szép, játékban fakó: 4-1

Simának tûnõ, de nem fényes gyõzelem | Két pontot hoztak a Madridon

A Barcelona az eredmény szintjén magabiztos 4-1-es gyõzelemmel tudta le az Almería elleni bajnokit, de a játéka korántsem mûködött úgy, ahogyan az papíron elvárható lett volna. Alexis és Messi góljai után az Almería szépíteni tudott, újfent állított helyzetbõl kapott gólt, és egészen a hajráig kellett várni arra, hogy Xaviék lezárják a meccset. Az eredmény rendben van, de a koncentráltság és céltudatosság nincs.

A Barcelona jobban játszott és fölényben volt az Almeríával szemben az elsõ félidõben, de talán nem érte el olyan mezõnyfölényt, amire elõzetesen számítani lehetett. A katalán csapatnak több helyzete volt, de nem billent fel a pálya, az Almería többször is eljutott Valdés kapujáig, és egy szöglet után gólt is szerzett.

Messiékben ott volt az ilyen meccseken mindenképpen elvárható könnyedség, de nem voltak igazán koncentráltak, és a gyilkos ösztön is hiányzott.

A gólra nem kellett sokat várni, a 9. percben Neymar játszott a tizenhatoson belül a baloldalon Fábregashoz, a középpályás lövése kijött a kapusról, de a kipattanót Alexis közelrõl a hálóba helyezte.

Több helyzet kimaradt ezt követõen, de a 24. percben egy 25 méteres, remekül kivitelezett Messi szabadrúgásból sikerült növelni az elõnyt. Az argentin különösen pontos volt, a balos csavarása megkerülte a sorfalat és pont a jobb felsõ sarokba vágódott.

A védekezés azonban most sem mûködött hibátlanul, és szokás szerint egy állított játékhelyzet után gólt kapott a Barça. Három perccel Messi gólja után egy szöglet során többen, így Puyol és Valdés is hibáztak, a középen érkezõ Trujillo pedig csukafejessel büntetett.

A szünet után is fölényben maradt a Barcelona, de a játéka korántsem volt folytonos, és nagyon hiányzott az, hogy a csapat le akarja zárni a meccset. Nem volt meg az ehhez szükséges koncentráció és szervezettség, és a játékból nem alakultak ki helyzetek. Ha kialakultak, ott nem figyeltek a támadók, különösen Neymar volt szétszórt és nem túlságosan hatékony.

A 83. percben aztán egy szöglet után Messi fejese jött ki a felsõ kapufáról, Puyol arra járt, és a kipattanót a hálóba továbbította. 3-1, eldõlt a meccs.

A negyedik gólt Xavi szerezte a 89. percben: középrõl, 17 méterrõl pontosan kilõtte a bal sarkot, Esteban tehetetlen volt. Szép gól, jó kozmetikázása egy olyan meccsnek, amiben másként kellett volna benne lennie a 4-1-nek.

A gyõzelemmel a Barcelona egy pontra került a listavezetõ Real Madridtól, mely vasárnap délután 2-2-es döntetlent játszott a harmadik bajnoki címre esélyes együttessel, az Atlético Madriddal.

Folytatás egy hét múlva Valladolidban.

FC Barcelona – UD Almería: 4-1 (2-1)
Barcelona, Camp Nou
58.930 nézõ
Vezette:
Del Cerro Grande

Barcelona: Valdés, Alves, Mascherano, Puyol, Adriano; Busquets, Xavi, Cesc (Iniesta 78’); Alexis (Pedro 72’), Messi és Neymar (Tello 88’).

Almería: Esteban, Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier; Verza, Azeez (Suso 78’), Corona, Zongo és Aleix; Rodri.

Gólok: Alexis (9’), Messi (24’), Trujillo (27’), Puyol (83’), (Xavi 89’).