Nem akarják ezt a Ligát: 1-0

Futás és elképzelés nélkül nehéz | Csõdöt mondtak Valladolidban

Silány produkcióval szenvedett vereséget Valladolidban a Barcelona a Liga 27. fordulójában, mellyel ismét nehéz helyzetbe került a bajnoki versenyfutásban. A katalán együttes végig enerváltan, elképzelés és futás nélkül futballozott, és esélye sem volt a gyõzelemre. A Valladolid az elsõ félidõ elején Rossi révén szerzett vezetést, és végig szervezetten játszva végül mindhárom bajnoki pontot elvitte a Barcelona elõl. Nem kérdés, ez a Barça nem képes megnyerni a Ligát, mert hiányzik az a stabilitás a csapatból, amit bajnoki címre lehet váltani.

’Tata’ Martino nem tartalékolt, és a lehetõségekhez képest a legerõsebb kezdõcsapatot állította csatasorba, ám késõbb kiderült: ezen a szombat délután ez is kevésnek bizonyult…

A Barcelona egészen nyugodtan kezdte a mérkõzést, talán túl nyugodtan is. A vendégek nem is érték el a megszokott mezõnyfölényt, a Valladolid viszont bátran támadott. A 16. percben aztán élt is az elõtte adódó lehetõségével a hazai gárda: a katalán védelem tétlenül nézte, ahogy a tizenhatoson belül Fausto Rossi szembekerült Valdéssel, az olasz pedig nem is hibázott. 1-0, meglepetésre elõnyben a Valladolid.

A Barcelona abszolút nem találta a ritmust, sebesség és futás nélkül futballozott, s a gól után sem tudott váltani, sõt, a Valladolid maradt veszélyesebb.

A katalánok játékából igazság szerint egyetlen pozitívumot nem lehetett kiemelni, a 18. helyezett Valladolid középpályáját sem sikerült átjátszani, egyedül Leo Messi elõtt adódtak lövési lehetõségek, ám javarészt még mozdulnia sem kellett a kapura tartó labdára Mariño kapusnak.

Az elõre játék tehát csõdöt mondott az elsõ félidõben, és nagy kérdés volt, hogy Martinónak sikerül-e felráznia a csapatot a folytatásra.

A második játékrészben támadóbban lépett fel a Barcelona, többször jutott el a Valladolid kapujáig, és Messi valamint Neymar révén nagy helyzetekig is eljutott, de az egyenlítõ gól elmaradt. Továbbra is hiányzott az átütõerõ a játékból, és ezen a cserék sem tudtak igazán változtatni.

Hiába állt fel az utolsó negyedórában 30 méterre a hazai kaputól Martino együttese, futás és bemozgások nélkül lehetõsége sem volt a fordításra – végül pedig maradt is az 1-0.

Futás, akarás és elképzelés. E három tényezõ hiányzott a katalán csapatból szombat délután, melynek esélye sem volt a gyõzelemre a fordulóig kiesõ helyen álló Valladolid ellen.

Tisztán látszik, hogy az utóbbi idõk leggyengébb Barcelonáját láthatjuk, és a konstans stabil teljesítmény hiánya miatt nem is fog idén bajnokságot nyerni Martino csapata.

Valladolid – Barcelona 1-0 (1-0)
Valladolid, José Zorilla
22.921 nézõ
Vezette:
Hernández Hernández

Valladolid: Mariño; Rukavina, Rueda, Mitrovics, Peña (Sastre 59’); Valiente, Rossi, Rubio, Bergdich (Rama 71’); Guerra, Manucho (Óscar 65’)

Barça: Valdés; Alves, Piqué (S. Roberto 71’), Mascherano, Adriano; Xavi, Busquets, Cesc (Alexis 59’); Pedro, Leo Messi, Neymar (Tello 73’)

Gól: Rossi (16’)