Régi emlékek mai köntösben: 2-1

Jó játék és gyõzelem a visszavágón | Összesítésben 4-1, sima párharc

A Barcelona 2-1-re gyõzött a Manchester City ellen a BL-nyolcaddöntõjének visszavágóján a Camp Nouban, így összesítésben 4-1-el továbbjutott az európai sorozatban. Messiék hozták az idei szezonban rangadókon mutatott szervezettségüket és dinamikájukat, így ilyen arányban is legalább megérdemelt a siker. A Barça sorozatban hetedszer is ott lesz a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában.

Hiába a borzasztó hétvégi forma, a lélektelen játék, erre a meccsre alaposan felszívta magát a Barcelona. A játékban volt dinamika, rend és ötlet, csak a játékvezetõ döntésein és a szerencsén múlt, hogy nem szerzett hamar biztos elõnyt a katalán csapat.

A nagyon látványos elsõ félidõre ismét egy nagyon jó Barcelonát láthatott a most már telítettebb Camp Nou. Messi már a 8. percben kiharcolt volna egy büntetõt, ha a bíró helyesen ítéli meg a szituációt, és hasonló történt a 18. percben is, amikor Alba beadását Neymar váltotta gólra, de les címén ezt a szabályos gólt is érvénytelenítették a bírók.

Akadtak olyan helyzetek is, ahol a szerencse vagy a pontosság hiányzott, mind Neymar, mind Messi közel állt a gólszerzéshez.

A City igazán nagy helyzetig csak a félidõ végén jutott el, Nasri tiszta helyzetben azonban középre lõtt, így Valdés védeni tudott.

A szünet után, az 51. percben sem állt a Barcelona mellett Fortuna, Messi egy szép megindulás és cselsorozat végén okosan a hosszú sarkot vette célba, de a kapufa útját állta.

Ezt követõen kelt életre a City, és akadtak tiszta helyzetei az angol csapatnak is. Dzeko erõteljes fejesénél óriásit fogott Valdés, majd Zabaleta elõl mentett óriásit Piqué az utolsó pillanatban.

A hosszú, és játék alapján indokolatlan gólcsend aztán a 67. percben tört meg: Cesc passzát nem tudta megállítani Lescott, a középen helyezkedõ Messi elõbb átvette a játékszert, majd néhány húzás után bal külsõvel a hálóba emelt.

Néhány perccel késõbb Xavi lövésénél mentett nagyot Hart kapus, így maradt az 1-0. A 77. percben ismét nagyot hibázott Lannoy játékvezetõ, ezúttal Piqué követett el egyértelmû büntetõt Dzekóval szemben, de tizenegyes nem következett. Ráadásul a bíró ezután reklamálás miatt második sárga lappal kiállította Zabaletát.

Az utolsó percek megint bõven hoztak eseményeket: A 89. percben egy szögletet követõen Kompany egy lefejelt labdát egészen közelrõl a hálóba továbbított. Leshatár, 1-1!

Végül mégis sikerült megnyerni a meccset, Iniesta már nagy gólhelyzetbe került, Hart mellett is eljutott, majd a visszapasszát Alves a hálóba lõtte – még ha a gólvonalon bele is ért a lövésbe egy védõ.

A vége 2-1, összesítésben 4-1. A Barça egy nagyon nehéznek ígérkezõ párharcot vett sikerrel, így biztosan ott van a legjobb nyolc között.

FC Barcelona – Man. City: 2-1 (0-0)
Összesítésben: 4-1
Barcelona, Camp Nou
85.957 nézõ
Vezette:
Stephane Lannoy

FC Barcelona: Valdés; Alba, Piqué, Mascherano, Alves; Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Neymar (Alexis 80’) és Cesc (Sergi Roberto 86’).

Man. City: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Fernandinho, Touré, Milner, Silva (Negredo 72’), Nasri (Navas 75’) és Agüero (Dzeko 46’)

Gól: Messi (67’), Kompany (89’), Alves (91’).