‘Tata’: „A derbiket meg kell nyerni”

Nem érti, miért beszélnek ennyit a játékvezetõkrõl

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Gerardo ’Tata’ Martino nagyon fontos három pontnak nevezte a szombat délutáni, katalán derbin megszerzett három egységet, és továbbra munka szükségességére hívta fel játékosai figyelmét. Martino úgy véli, nagyon káros jelenség a futballra nézve az, hogy ennyit foglalkoznak a játékvezetõkkel, illetve Messivel kapcsolatosan nem tudott új jelzõkkel szolgálni.

„Nagyon nehéz volt a mérkõzés játékvezetõi szempontból. A büntetõnél nagyon távol voltam, onnan úgy tûnt, hogy kéz volt. Egyre többet tapasztalok itt. Amikor Argentínában voltam, már akkor is panaszkodtam arról a jelenségrõl, hogy ilyen mélységû elemzéseket csinálnak a játékvezetõk teljesítményérõl, de nem hittem volna, hogy ez itt tényleg ilyen. Biztos vagyok benne, hogy most sem a meccsrõl fognak beszélni.”

Kulcsfontosságú gyõzelem

„Nagyon fontos volt a siker, mert ez egy derbi volt. Ezeken a mérkõzéseken mindig csak a gyõzelem számít, ezeket meg kell nyerni, nagyon értékes három pont. Ennek ellenére a hátralévõ összecsapásaink is nagyon nehezek. Hét döntõ, amik felett ott fog lebegni a valladolidi kirándulásunk. Nem követhetünk el több hibát.”

„Úgy akartunk végig játszani, mint ahogy az elsõ 15 percben, fölényt kialakítva a középpályán Messi visszalépéseivel. Nem sikerült, mert az Espanyol nagyon jól támadott le bennünket.”

Meccs végi labdavesztések

„Ezek a hibák megtörténnek néha, mert ahhoz, hogy a labdát birtokoljuk, rizikót kell vállalni.”

Messi gólja döntött

 „Ha õ a pályán van, szinte mindig ugyanaz a történet vége.”

Valdésnek ajánlják a gyõzelmet

„Az egész csapat nevében ajánlhatom ezt a gyõzelmet Valdésnek, akinek a sérülése óriási csapás a számunkra. Minden segítséget megadunk Víctornak, amire csak szüksége van. Ez a csapat hozzá van szokva a rossz hírekhez, és tudja, hogyan kell ezekre a pályán dolgozva reagálni.”

Egy hét alatt megváltozott minden

„Szeretném, ha felismernék a játékosaim, hogy mennyi erõfeszítést kellett tenniük ahhoz, hogy hat nap alatt ekkorát forduljon velük a világ. Elutaztunk Madridba, ahol nyertünk, ám nem tagadom, hogy az õsi rivális sevillai veresége is jól jött nekünk. Fontos, hogy lássák ezt, hogy tudják: mennyi munka vár még ránk.”