Gyengék kupadöntõje: 1-2

A Barça nem érdemelt sikert | Hat év után üres kézzel?!

Alacsony színvonalú meccsen, a Real Madrid 2-1-re gyõzött a Barcelona ellen a Király Kupa döntõjében a Barcelona ellen, így a katalán csapat minden bizonnyal az utolsó esélyét is elveszítette, hogy legalább egy kupával zárja a 2013-2014-es idényt. Két rossz meccset játszó csapat közül igazán egyik sem érdemelte meg a sikert, de végül a Madrid volt a nyerõ, és a kontrái révén meg tudta nyerni a meccset.

Egy Clásico szintjéhez képest gyenge elsõ félidõt játszott egymással a Barcelona és a Real Madrid a Mestallában. A Madrid kezdeményezõbb ugyan nem volt, de veszélyesebb mindenképpen, annál a Barçánál, mely nagyon nagyon távol állt a legjobbjától.

A csapatból teljességgel hiányzott a lendület, a küzdõszellem és az elképzelés, csak memóriából játszottak Xaviék, erre a meccsre kidolgozott taktikát nem lehetett felfedezni. Sokat elmond a játékról, hogy a legnagyobb helyzetet egy Jordi Alba fejes (!), illetve a 42. percben egy tizenhatosról elengedett Messi-lövés jelentette.

A Barcelona árnyéka volt önmagának támadásban, de nem volt sokkal masszívabb védekezésben sem. A középpálya nem tudta megfogni a madridi ellencsapásokat, a védelem többször is csak követte a madridi kontrákat, többek között a gólnál is. A 10. percben Alves a madridi térfélen veszített labdát, az ellentámadást nem tudta lekövetni a Barcelona, végül Di María lövése elment Alba lába között, Pinto pedig csak gyengén ért a labdába, így az a hosszú sarokba jutott.

Nyilvánvaló volt, hogy Barçának óriási váltásra van szüksége ahhoz, hogy legyen esélye a folytatásban, ez azonban tényleg nagyon nagyon távol állt a játék összképe alapján.  A meccs eleve szürreális képet festett, mert ugyan a tét nagy volt, a csapatokon nem lehetett érezni azt a fajta gyõzni akarást, ami logikusan elvárható lett volna.

A játék képe alapján a Madrid közel állt a második gólhoz, ehhez képest váratlanul, egy szögletbõl egyenlített a Barcelona. Xavi sarokrúgását Bartra a bal kapufa segítségével a hosszú sarokba fejelte. Remek mozdulat, egyenlítés.

A gól után átvette a játék irányítását és veszélyesebb is volt a Barcelona, mint a Real, de gólt nem sikerült szereznie. A Madrid azonban ezúttal is képes volt egy kontrára, Bale a 85. percben a félpályáról, lendületbõl megindult, Bartra csak kiszorítani tudta a walesit, de lemaradt, Bale pedig miután gólhelyzetig futott, a bizonytalan Pinto lábai között a hálóba lõtt.

A Barcelona még Neymar révén válaszolhatott volna, de a brazil tiszta gólhelyzetben kapufát lõtt.

Maradt a 2-1, a Madrid nyerte így a Király Kupát, a Barcelona jó eséllyel hat év után nagy trófea nélkül zárja a szezont. Gyenge meccs volt, talán a kevésbé gyenge nyert.

FC Barcelona – Real Madrid: 1-2 (0-1)
Király kupa, döntõ
Valencia, Mestalla
50.000 nézõ
Vezette:
Mateu Lahoz

FC Barcelona: Pinto, Alves, Mascherano, Bartra (Alexis 86′), Alba (Adriano 46′), Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar, Messi és Fàbregas (Pedro 60′).

Real Madrid: Casillas; Coentrao, Pepe, Ramos, Carvajal; Xabi Alonso, Di María (Illarramendi 86′), Isco (Casemiro 88′), Modric, Bale és Benzema.

Gól: Di María (10′), Bartra (68′), Bale (85′).