„Üdv a klubnál! Fogsz még sírni többször is!”

Pep Guardiola negatív üzenete most pozitív hangvételû

Az FC Barcelona teljesen megérdemelten veszítette el a Király Kupa döntõjét a Real Madriddal szemben, és kapott ki 2-1 arányban az õsi riválistól. Egyik csapat sem játszott jól, ám a Madrid egy góllal mindenképpen jobb volt, és így megérdemelte a Copa del Rey trófeáját. Reménysugár azonban az a reménytelennek tûnõ mondat, ami Pep Guardiola szájából hangzott el a Chelsea elleni, 2012-es Bajnokok Ligája kiesés után. Guardiolát megkérdezte egy újságíró, hogy mit tudna mondani annak a kisgyereknek, aki nagyon sírt a Chelsea elleni, hazai 2-2-es döntetlen után, ami a Barça kiesését jelentette 2012-ben a legrangosabb európai kupasorozatból.

Üdv a klubnál! Fogsz még sírni többször is!” – hangzott Guardiola válasza. A katalán tréner hiába nem akar példakép lenni, mégis az, mert az intelligenciája közelébe nem sokan érnek.

A Barça szerda este katasztrofális vereséget szenvedett, az elsõ perctõl fogva hiányzott belõle a szenvedély, a kreativitás, az ötlet és a futómennyiség.

Ennek ellenére mégis van reménysugár. Mert a ciklusok váltják egymást. Remélhetõleg az újabb sikeres korszak hamarosan megkezdõdik.